Bu yıl fındık alımı yapan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin üreticilere paralarını fındık alımından 25 gün sonra vereceğini açıklayıp aradan geçen zamana rağmen hala üreticiye parasını vermemesi tepki toplamaya devam ediyor. Düzce'ye gelen CHP Milletvekilleri de TMO'ya giderek üreticilerin çektiği sıkıntıyı yerinde incelerken üreticilerde Vekillere dert yandı. 40 gün önce fındıklarını yatırdıklarını ama hala paralarını alamadıklarını belirten vatandaşlar, “Bu duruma daha ne kadar katlanacağımızı bilmiyoruz. Artık elimizde paramız kalmadı. Fındık paralarını alırız umuduyla borçlandık. Ama paralarımızı alamayınca yıkıldık. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Üreticilerin sorunlarını dinleyen ve kendisi de fındık üreticisi olan CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim'de Fiskobirlik zamanında böyle şeylerin söz konusu olmadığını söyleyerek “Fiskobirlik olsaydı hem fiyat yüksek olur hem de üretici bu kadar zor duruma düşmezdi. Hükumet bu konuda da yanlış hareket etmiştir. Açıklanan fiyat bir kere üreticinin masraflarını karşılamamaktadır.” şeklinde konuştu.

Fındığa verilmesi gereken fiyatın ne kadar olması gerektiğini de açıklayan Karaibrahim, “Parti olarak bizim belirlediğimiz fiyat 5.75 YTL'ydi. Bizde fındığa verilmesi gereken fiyatta budur.” dedi.