Tarım Bakanı Mehdi Eker'in açıkladığı kademeli fındık fiyatına, üreticilerden olduğu gibi siyasilerden de tepki geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Kenan Ilgaz, açıklanan fiyatın hükümetin samimiyet eksikliğini gösterdiğini savunarak, vatandaşların kandırıldığını söyledi.

Her sene seçim yapılırsa üreticinin karnının doyacağını söyleyen Ilgaz, fındık fiyatının beklentilerin gerisinde olduğunu ifade etti. Ilgaz, istikrar fiyatının 5,5-6 YTL civarında olduğunu, vatandaşın eline 5 YTL gecmesi durumunda fiyatın kabul edilebilir olacağını dile getirdi.

MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, fiyatın bu senenin koşullarında normal olduğunu görüşünü savunan Fiskobirlik Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Kaya'ya cevaben, müdahale fiyatının dolar ile hesabının yapılmasının yanlış olduğunu belirtti. Rekolte fazlası nedeniyle fiyatın bu şekilde oluştuğuna yönelik görüşlere de cevap veren Ilgaz, geçen sene TMO'nun 313 Bin Ton fındık aldığını, bu sene da bu kadar fındığı piyasadan çekmesi durumunda rekolte fazlasının kendiliğinden ortadan kalkacağını söyledi.

Hükümetin fındık konusunda samimiyetsiz olduğunu iddia eden MHP İl Başkanı, bunun en başta gelen göstergesinin geçen sene fındık fiyatının 11 Temmuz'da açıklanması olduğunu ifade etti. Bakanın 235 Bin Ton fındık almaya göre hazırlık yaptığını açıkladığını hatırlatarak, geri kalan fındığın ne olacağını soran Ilgaz, kademeli fiyatın da anlaşılır bir şey olmadığını, yoksul üreticilerin fındığını hemen satmak zorunda kalacağını savundu.

MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, artık vatandaşın kandırıldığını anlaması gerektiğini iddia ederek, parti olarak çevre il yönetimleri ile birlikte bir durum değerlendirmesi yapacaklarını, ancak yüzde 47 oy almış olan iktidarın, yerel seçimlerde yüzde yirmilik bir oy kaybını göze aldığının anlaşıldığını, bu nedenle tepkilere kulak vereceklerini tahmin etmediğini dile getirdi.