Geçtiğimiz günlerde D-100 Karayolu Soğancı mevkiinde bir kamyonun damperinin açılması sonucu kamyonun kasası üst geçide çarpmıştı. İşte o gün kamyon şoförünün hatası sonucu yaşanan kazanın ardından o üst geçit şimdi kapalı. Yoğun bir trafiğe sahip olan bölgedeki üst geçit kapanınca çocuklar da okula gidip gelmek için karayolunu kullanmak zorunda kaldı. Okul giriş-çıkış saatlerinde trafiğin daha da yoğunlaşması sebebiyle evlatları için büyük endişe taşıyan anne babalar, söz konusu durumun bir önce çözüme kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulundu.

“Öncülük yapın bir an önce bitsin”

Durumun mağduriyetini dile getiren Osman Gel şu iddialarda bulundu: “Geçen hafta burayı kamyon kırdı.Kırılıp kırılmadığı da belli değil.Karayolları geldi burayı kapattı.Ama insanların buradan geçmesini sağlamıyor.Yolun üzerinden açın dedik ama emniyetin gelmesi lazım dediler.Yoldan geçmeyi kabul etmediler.Bu kadar okul çocukları var okuldaki çocuklar buradan karşıya geçmeyecek mi? Çocuklarda geçemiyor ulaşım yetersiz kalıyor.Yetkililere de söyledim burayı kapatıyorsunuz olmuyor diye yapacak birşey yok dediler ve gittiler.Burası komple değişecekmiş değişmesi 1- 1 buçuk ay sürer öncülük yapın bir an önce bitsin burası.”

“Çocuk öldükten sonra mı yapılacak burası?”

Çocukların yaşadığı durumdan endişe eden Gel , “Çocuklar arayı kırdılar oradan yoldan geçiyorlar. Orada sağlıklı bir geçiş durumu yok. Yetkililer gelip bakmıyorlar bu çocuklar nasıl geçiyor buradan diye.  Kim ilgilenecek burayla? Çocuk öldükten sonra mı yapılacak burası?” diye sitem etti.