Karayolları tarafından D-100 üzerinde yapılan üst geçitler yapımı devam ettiği sırada vatandaşlar tarafından bir çok kez tepki görmüştü. Üst geçitler tamamlandı ve vatandaşların üst geçitlere rağbet göstermediğini bir çok kez ekranlarınıza getirmiştik. Vatandaşların yolun karşısına geçmek için üst geçitleri kullanmasını teşvik etmek için üst geçitlerin bulunduğu yerlere tel örgü çekileceği söylenmişti. Tel örgüler hala çekilmedi ve yollardan üst geçit manzaraları hala aynı devam ediyor. Karayolları tarafından D-100 üzerine yapılan üst geçitler şimdi kullanım için vatandaşları bekliyor.

Üst geçitlerin kullanılmayacağını haklı çıkaracak cinsten görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Özellikle Salı günleri D-655 karayolunun kenarında kurulan Salı pazarında vatandaşlar yolun karşısına geçmek için üst geçit yerine yolu kullanmaya devam ediyor ve manzaralar yine aynı.

Daha önce yapılan açıklamalarda üst geçitlerin bulundukları bölgeler tel örgüler çekileceği ve vatandaşların üst geçitleri kullanması için teşvik edileceği söylenmişti. Bu açıklamaların üzerinden aylar geçmesine rağmen üst geçitlerde tel örgü anlamında hala bir çalışma yapılmadığı görülüyor. Çalışmaların ne zaman başlayacağı da belli değil. Daha önce özellikle D-655 karayolunda yolun karşısına geçmek istene bir çok kişi yaralanmış ve canlar yok olmuştu. Tel örgü çalışmasının ne zaman yapılacağı konusunda son zamanlarda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haber; R. BAL