İslahiye köyü Otoban D-100 bağlantısının batısında kalır. Köyün Düzce ile irtibatını otoban kesmiştir. Kesilen irtibatın sağlanması içinse zamanında otoban yapılırken köylünün kullanması,Düzce ve diğer yerleşim birimleri ile irtibatını sağlaması içinde alt geçit yapılmıştır.

Bu alt geçit hem yayalara,hemde insanlara hizmet etmek için planlanmıştır. Alt geçit planlanmıştır planlanmasına da ,alt geçidin zemini düşük tutulmuştur. Bu nedenlede en ufak bir yağmurda alt geçit su ile dolmaktadır. Kimi yerlerinde 30 sancim,kimi yerlerinde de daha derin sular oluşmaktadır İslahiye alt geçidinde.

Su ile dolan alt geçitten ilk etapta karşıya geçmeleri gereken çocuklar geçipte karşı tarafta bulunan çevrem ilköğretim okuluna gidememektedirler.

Su ile dolu alt geçitten araçlarda suyun derinliğinden geçememektedirler.

Halen otobanın D-100 bağlantısı kapalı olduğundan bu gün için rahat köylüler, özellikle de çocukların otoban çıkışının düzgün hale gelmesinde ise kışın alt geçitten geçerken yapabilecekleri birer can yeleği edinmek olacaktır.

Su dolu alt geçidin karşısında okuluna birbir zorlukla giden öğrencilerin tek istekleri de geçidin düzgün hale getirilmesidir.