Özellikle kişiler arası iletişim alanında en karmaşık psikolojik meseleleri herkesin anlayabileceği bir dille anlatması ile ünlü olan, TRT Televizyonu’nda “Küçük Şeyler” adındaki programın yapımcılığını da yapan Ünlü Psikoloji Profesörü Üstün Dökmen Düzce’ye gelerek “Ailede ve Okulda Kaliteli İletişim “ adında bir konferans verdi.

 Konferansa Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek ve çok sayıda seçkin konuk katılırken, konferansın yapıldığı 600 kişilik Özel Öncü Koleji Egemen Konferans Salonu izleyiciler tarafından tamamen dolduruldu.

Konferansın ilk dakikalarında mikrofonu eline alan Psikoloji Profesörü Üstün Dökmen, bir stand up sanatçısının mahareti ile kısa zamanda izleyicileri ile bağını kurdu. Zaman zaman esprileri ile izleyicileri kahkahalara boğan Dökmen, Düzcelilere  hem çok yararlı hem de hoş vakit geçirtirken, eğlenceli üslubuyla ailede ve okul ortamında iletişim sorunlarından örnekler verdi.

Konferansa katılanların tüm dikkatlerini konuşmacıya verdiği gözlerden kaçmazken, konferans boyunca yapılan esprilere gülenler dışında çıt çıkmadığı da dikkat çekti.