İl Genel Meclisinin Pazartesi günkü oturumunda Kaynaşlı’daki kamyon krizine İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel bu günkü oturumda raporlarla açıklık getirdi. İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, Meclisin 3’ncü birleşimine teknik raporlarla gelip üyeleri aydınlattı. Üstünel Şöyle konuştu;

“Kaynaşlı’da görevlendirilmiş beş ekip bir fiil 28 gün çalıştı. Ama şunu söylemiyorum bu çalışma hep 5 ekiple olmadı. Bu durum bütün ilçelerimizde aynı Cumayeri’nde ekiplerimiz 26 gün çalışmış. Yığılca’da keza öyle yine 26 gün. Çilimli ve Gümüşova’da 28 gün çalışmış. Kaynaşlı’da iki tane kamyonumuz var bunlarda bir tanesi demir tekerlekli kepçe. Elimizdeki imkanlar dahilnde iş yapmaya çalışıyoruz.”

 Bütün bu sözlere rağmen Üstünel hızını alamadı. Asfalt yaması yapılan yollar hakkında da söyleyecekleri vardı.

İşte Üstünel’in o konuşması; “Biz bu yıl merkeze bağlı köylerde 3275 ton yama malzemesi kullandık. Akçakoca’da 950 ton yama malzemesiyle 26 köyde yolları yamadık. Cumayeri’nde 1140 ton malzeme ile 13 köyü, Çilimli’de 1048 ton malzeme ile 16 köy yolunda yama çalışması yaptık. Gölyaka’da 960 ton malzeme ile 17 köy yolunu, Gümüşova’da 800 ton yama malzemesi ile 11 köy yolunu yamadık. Kaynaşlı’da 900 ton malzeme ile 12 köy yolunu ve Yığılca’da 1800 ton malzeme ile 20 köy yolunu yamadık. Biz bu işler yaparken bulduğunuz işçiler bu işleri doğru yapmıyorsa bu bizim sorunumuz değil. Bizim sıkıntımız ödeneğimiz Ağustos’ta çıkıyor. Şubat’ta bu ödenek çıksa böyle bir sıkıntı olmaz.”

 Üstünel bu sözlerin ardından rahatladı... Çünkü bu açıklamaları ile tartışmalara son noktayı koydu.

 

Haber; R. BAL