Düzce Valiliği, yerel bir gazetede yayınlanan Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının fazladan kömür aldığı ve dağıtımında usulsüzlük yapıldığı, vakfın yönetimindeki iki hayırseverin aynı zamanda bir parti üyesi oldukları ve vekillerin, vakfın yönetim kurulu kararlarına, rica ile müdahale ettiği iddialarına internet sitesinden cevaplandırdı.
Yapılan açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından her yıl sosyal güvenceden yoksun, fakir ve yardıma muhtaç ailelere Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, 500 kilodan az olmamak üzere bedelsiz kömür yardımı yapıldığı, dağıtılacak kömür miktarlarında yasal sınırlamaların haricinde herhangi bir kısıtlama yapılmadığı belirtildi.
Düzce Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sorumluluk alanında 164 yerleşim, 67 bin 900 hane ve 203 bin 95 nüfus bulunduğuna dikkat çekilirken, kaynakların ve imkânların el vermesi halinde bu kitlenin yüzde 10’luk ilk dilimi olan en düşük gelirli 6 bin 800 haneye yardım yapıldığı bildirildi.
Düzce Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2010 yılında 6 bin 500 aileye, aile başına 1 ton olmak üzere 6 bin 500 ton, 2011 yılında 6 bin aileye aile başına 1 ton olmak üzere 6 bin ton kömür TTK’ dan sağlandığı kaydedildi.
2011/2012 kış sezonunda aile başına bir ton olarak dağıtılan kömürün uzun kış koşullarında yeterli gelmemesi üzerine ve komşu illerde aile başına dağıtılan kömür miktarının 2 tona kadar çıktığı göz önünde tutularak, 2012/2013 kış sezonunda aile başına dağıtılacak kömür miktarı bin 500 kilograma çıkarıldığı, bu kış sezonunda ayni yakacak yardımı yapılması planlanan aile ihtiyaçlı sayısı 4 bin 500 olarak belirlendiği duyuruldu.
Açıklamada Vakfın Yönetimindeki iki hayırseverin aynı zamanda bir parti üyesi oldukları iddiasına ilişkin olarak ise, “Vakıf Mütevelli Heyetinin oluşumu yasa ile düzenlenmiş olup bu heyette görev yürütecek hayırsever vatandaşların seçimi yetkisi yasa ile İl Genel Meclisine verilmiştir. Düzce İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görev yürütmüş ve yürütmekte olan hayırsever üyelerin seçimi bu çerçevede Düzce İl Özel İdaresi Genel Meclisi tarafından İl/İlçe siyasi parti yöneticisi ve İl Genel Meclisi üyesi olmayan hayırsever vatandaşlar arasından yapılmış ve Vakıf başkanlığımıza bildirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

 

Haber; S. KAŞKIR