Vali Zülkif Dağlı, Düzce Gençlik Merkezi İl Müdürlüğü’nde köy ve mahalle muhtarlarıyla buluştu. Vali Dağlı’nın muhtarlarla olan ilk buluşması 67 mahalle muhtarından 64’ü, 97 köy muhtarından da 83’ünün katılımıyla gerçekleşti.
Her ay yapılması planlanan toplantıların ilkine İl Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve diğer kurumların amirleri katıldı. Vali Zülkif Dağlı, toplantıya daire amirlerinin katılmasının sebebini ‘Muhtarların sorularını yanıtlayıp taleplerini almak ve vatandaşlara daha iyi hizmet vermek’ olarak açıkladı.




“Muhtarların prestijini iyileştirmeye çalışacağız”
Yaptığı açılış konuşmasında önümüzdeki günlerde toplantıların tekrarının olacağını ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacaklarının altını çizen Vali Zülkif Dağlı, şöyle konuştu: “Muhtarlar konusu eski bir serüvene dayanıyor. 1829’da Galata, Üsküdar gibi ilçelerde başlayan muhtarlık kurumu günümüze kadar bu şekilde geldi. Şu anda 36 bin köy, 17 bin mahalle muhtarımız görev yapıyor. Bu müessese önemli çünkü sizler halka en yakın birimlerimizde görev yapıyorsunuz. Bu şekilde 187 yıldır varlığını devam ettiriyor. Muhtarların prestijini iyileştirmek için çalışmalar yapıldı. Bazı konularda iyileştirmeler sağlandı. Binalar iyileştirildi. Ayrıca CİMER dediğimiz ağdan iletişim daha hızlı bir şekilde sağlanmaya başladı.”

“Kapımız her zaman açık”
Muhtarlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Dağlı; “19 Ekim’de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Muhtarlar Günümüzü de kutladık bir araya gelmiş olduk. Bir araya gelişlerimiz zaten devam ediyor. Kapımız açık istedikleri zaman gelebilir muhtarlarımız. Bu tür çalışmalar devam ediyor.” dedi.

“Uyanık olmamız lazım”
Zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Vali Zülkif Dağlı, muhtarlara bir takım uyarılarda bulundu: “15 Temmuz akşamı 2 tane muhtarımız şahadet mertebesine ulaştı. Allah’tan rahmet, kalanlarına da sabır diliyoruz. OHAL sürecinde de görevlerimiz biraz daha hassasiyet kazandı. Bu süreçte biraz daha dikkatli, itinalı ve çevremizi kolaçan ederek, görev yapmamız gerekiyor. Uyanık olmamız lazım.”

“İhtiyaçlar sınırsız”
Vali Dağlı son olarak Düzce ili ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunarak, şunları kaydetti: “İlimiz genel olarak iyi durumda. Yollarımız, içme sularımız, köy meydan düzenlemelerimizde büyük oranda değişmeler oldu. Hizmet bitti diyecek durumumuz yok tabi ki bazı köylerimizde özellikle yol konusunda ihtiyaçlarımız biraz daha var bunların üzerine eğileceğiz. Bizler İl Özel İdareler olarak hizmeti daha nasıl geliştirebiliriz, nasıl fazlalaştırabiliriz, nasıl daha fazla ek kaynak bulabiliriz çalışmalarımız bu yönde olacak. Çünkü ihtiyaçlar sınırsız. Bundan 15 sene önce köyler bu kadar gelişmiş değildi, parklar sadece şehir merkezlerinde olabilirdi. Belki 5 sene sonra daha farklı ihtiyaçlar çıkacak çünkü insanımız en iyisini hak ediyor.”
Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantı Vali Zülkif Dağlı’nın açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.