Kar yüksek kesimlerde etkisini göstermeye başladı. Soğuk kış günlerinde araçların sorunsuz şekilde ilerleyebilmesi için bakımın ihmal edilmemesi gerekiyor. Sürücülerin, araçlarının bakımını yaptırırken dikkat etmesi gereken noktalar ve kış lastikleri ile ilgili sanayi esnafından bilgiler aldık.

Araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı
Yeni sanayide araç bakım teknisyeni olarak çalışan Serdar Esen, sürücülerin kış mevsiminde karşılaşabilecekleri risklere karşı araç bakımlarını yaptırması gerektiğini vurguladı.   

Araç sahiplerinin bakım için sanayiye ya da otomobil firmalarının yetkili servislerine gittiğini anımsatan Esen, en fazla tercih edilen adres olan sanayide yapılan bakımlar hakkında bilgiler verdi.

Kış bakımında özellikle önceliğin antifriz olduğunu vurgulayan Esen, araca antifriz konulmasının yanı sıra silecekler ile lastiklerin kış şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Araçlara konulan antifirizin -30 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına dayandığını belirten Esen, cam suyuna ve sileceklere de dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti. Lastik diş ebatlarının en az 6 veya 8 milim olması gerektiğini de söyleyen Araç Bakım Teknisyeni Serdar Esen, bunun da firen mesafesinin kısaldığını ifade etti.

200 TL ila 500 TL arasında değişiyor
Fiyatlar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Esen, antifiriz, cam silecekleri ve lastik değişimini kapsayan araç bakımının 200 TL ila 500 TL arasında değiştiğini söylerken, bu rakamın lüks araçlarda farklılık gösterdiğini ekledi. Kış lastiği fiyatlarının ise 180 TL’den başlayarak 1000 TL’ye kadar çıktığı öğrenildi.

Kış aylarına sayılı günler kala hem bakım hem de lastik değişimi için sürücülerin ortalama 750 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.

Haber: C. ÜSTÜNER