Araştırmalara göre kışın kaza yapma riski yaza göre 6 kat daha fazla artıyor. Bunun önüne geçilmesi amacıyla şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara zorunlu kış lastiği takma uygulaması bugün itibariyle başladı. Ticari araçlar için başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması ile birlikte Düzce Emniyeti’ne bağlı trafik ekipleri de soluğu her gün yüzlerce yolcunun taşındığı Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aldı.



Terminalde denetim
Sabah saat 09.00’da başlatılan denetim kapsamında hem otobüsler hem de terminale gelen ticari araçlarda kontrol ve lastiklerde ölçümler yapıldı. Trafik şube ekipleri, araçlarda lastik derinlik ölçüm cihazıyla, ölçüm yaparak, uygun olup olmadığını inceledi. Ayrıca sürücülere kış lastiği zorunluluğu ve güvenli sürüş hakkında da uyarılar bulundu.



Ceza, yeni yılda 885 TL olarak uygulanacak
Öte yandan 1 Aralık'tan itibaren zorunlu kış lastiği takmamanın cezası  625 TL. Geçen yıl kış lastiği uygulamasının zorunlu olduğu 5 ayda toplam 127 bin 283 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 81 bin 511 kişi yaralandı, 952 kişi ise hayatını kaybetti. Bu rakamlar kış aylarında yaşanan trafik kazalarının acı tablosunu gözler önüne seriyor.

Haber: H. AZAP



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv          

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya  

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8