İç İşleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği Katılım Süreci çerçevesinde illere gönderilen genelgeler doğrultusunda Valilik makamının onayı ile Vali yardımcısı Ramazan Şahin başkanlığında kurulan Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturuldu. Oluşturulan kurulda ilçe kaymakamları, Düzce Üniversitesi Rektör yyardımcısı, başta olmak üzre çok sayıda il müdürlükleri, Düzce Belediyesi, odalar, dernekler ve vakıfların başkan ve yöneticilerinden oluşan kurulun toplantısına katılımın az olduğu görüldü.
Kurul Başkanı Ramazan Şahin toplantının açılışında yaptığı konuşmada oluşturulan kurulun bu toplantısının ilk olduğunu ve üç ayda bir kez kez yapacağını söyledi.
Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun ülkemizin AB katılım sürecinin sadece merkezi yönetimi değil onun taşra teşkilatlarını ve sivil toplumun tüm kesimlerini de içine alan çok kapsamlı bir süreç olup ciddi gayret ve koordinasyon gerekmektedir. İçişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği arasında yapılan görüşmelerde Valiliklerimizin AB'ye katılım daha etkin katkı sağlamaları ve AB ile ilgili konularda merkez teşkilatları ile daha fazla işbirliği ve iletişim içinde olunmasının gerekli olduğu değerlendirilmiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi ve takibinin sağlanması, kamuoyun nezdinde AB'ye üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, AB mali kaynaklarının kamu kurumları sivil toplum örgütleri özel kuruluşlar ve kişiler tarafından verimli kullanılması konularında çalışmalar yapacak olan Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun alacağı kararların önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.