Düzce’de madde bağımlılığı giderek önem kazanan bir toplum sağlığı haline geldi. Son günlerde özellikle sentetik uyuşturucunun pençesine düşen gençlerin sokaklarda baygın vaziyetteki halinin sıkça gündeme geldiği Düzce’de, bu illetle mücadelede hafta sonu Düzce’ye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın verdiği cevap, bu konuda alınan tedbirler ve projelerin yeterli mi? sorusunu gündeme taşıdı. Bakan İslam, Öncü Haberin özel sorusuna "Kanunları şiddetlendirmek ve narko timler kurmak gibi tedbirler paketini uygulamaya geçtik" dedi.

 

Bakan İslam, sadece Düzce'de ve sadece Sakarya'da değil Türkiye'de ve bütün dünyada uyuşturucu kullanımının önlenmesiyle ilgili ciddi çalışmalar olduğunu belirterek başkanlığını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı 8 bakanla birlikte ortak bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

 

 

ÇOK AŞAMALI TEDBİR PAKETİ YOLDA!

 

"Kanunları şiddetlendirmek, ceza ve infaz surelerini güçlendirmekten tutun da yeni rehabilitasyon merkezleri açmak, uyuşturucuya erişimi engellemek, çocuklarımızı uyuşturucudan uzak tutmak, okullarımızı uyuşturucudan uzak tutmaya varıncaya kadar pek çok aşamalı tedbirler paketi üzerinde çalışıyoruz. Bunları da uygulamaya geçtik. Pek çok ilde ve pek çok gümrük bölgesinde narkotikler harekete geçti" diyen Bakan İslam, ANKA programını başlattıklarını ve Adalet Bakanlığı'nın kanunların revize edilmesi gibi bir çok çalışmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.

 

 

GENÇ MÜSİAD: MADDEYE DEĞİL HAYATA BAĞIMLI

 

 

Artık ilkokul çağlarına kadar düşen uyuşturucu kullanımına 'dur' denmesi adına yürütülen çalışmalara rağmen kullanımı ve satışındaki artış yeni önlemler alınması gerekliliğini gösteriyor. Son günlerde uyuşturucu ile mücadelede kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler çeşitli açıklamalarda bulunarak projeler ortaya koyuyor. Bu durum her geçen gün yayılan madde bağımlılığında proje de iyi, icraatta zayıf olduğumuzu ortaya koyuyor.

 

İşte son birkaç gündür kamuoyuna yansıyan uyuşturucu ile mücadele ile ilgili projeler…
Genç Müsiad Düzce Şubesi “Maddeye Değil HAYATA Bağımlı”adlı projesini Ankara’ya taşıdı. Projeyi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun Özel Kalem Müdürü ve aynı zamanda Hekimevi Müdürü olan Gökhan Biçkur'a sunan ekip, destek sözü aldı.

 

 

GENÇ ELLER: REHABİLİTASYON MERKEZİ

 

 

Düzce’de yeni kurulan ve bir çok kesimden gençlerin bir araya geldiği Genç Eller Derneği de Düzce’nin en büyük sorunlarından biri olan Madde Bağımlılığı ile ilgili Rehabilitasyon Merkezi için harekete geçti.

 

BEYKÖY BELEDİYESİ’NDEN AFİŞ

Beyköy Belediyesi uyuşturucuyla mücadele etmek için belediyeye ait otobüs duraklarına “Uyuşturucuya Hayır” afişleri astı. Yürütülen çalışmayla gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması hedefleniyor.

 

İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ: UYUŞTURUCU ÇALIŞTAYI


İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şubesince düzenlenen Gençlik ve Madde Bağımlılığı konferansı yapıldı. İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şube Başkan Yardımcısı Cemal Kazak uyuşturucuyla mücadele edebilmek için çalıştay yapacaklarını ifade etti.

 

MADDE BAĞIMLILIĞI TİYATRO İLE ANLATILACAK

 

Öte yandan Düzce Valiliği Düzce Emniyet Müdürlüğü’nün deniz yıldızı projesi devam ediyor. 2013-2014 yılında konferanslarla yaklaşık 5 bin kişiye ulaşan Emniyet Müdürlüğü, yeni dönemde gençlik ve spor hizmetleri ile birlikte “bağımsız hayatlar” projesini hayata geçirecek. Lise öğrencilerine madde bağımlılığı tiyatro ile anlatılacak.

haber; S.KAŞKIR