Düzce Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesince Valilik İl Milli Eğitim Toplantı Salonunda, Uyuşturucu Alt Komisyonu Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele kapsamında kurumların daha etki ve iş birliği içerisinde çalışabilmesi için bir araya geldi. Toplantıya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serhat Cora, Düzce Üniversitesi sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Bağımlılık Uzmanı Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Doktor Semra Metin, İl Müdürlükleri temsilcileri, Kurum temsilcileri,  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda uyuşturucuyla sürdürülen mücadelede bağımlılara ve olaylara müdahale yöntemleri üzerinde duruldu. Yapılacak çalışmalar hakkında kurul üyelerinin görüşleri alındı. Toplantıda alınan kararların üst kurula gönderilmesine karar verildi. Mücadelenin geniş kapsamlı olması ve yüksek seviyede geri dönüşün elde edilmesi adına ilçeler ile köy ve mahalle muhtarlarını da çalışmalara dahil etme yönünde görüş birliğine varıldı.

Uyuşturucu ile mücadelede sadece kolluk kuvvetlerinin yaptıkları çalışmaların yeterli olmadığı gerekçesiyle Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu oluşturulmuş illerde Valilerin başkanlığında tüm bileşenlerin üye olduğu komisyonlar kurulmuştu.

Haber:Y.SEVER