Düzce Belediyesi merkezde bulunan 34 ilköğretim okulundan 6-7-8. sınıflarından 7 bin 500 öğrenciye uzayı keşfine imkân sağlıyor. Planetaryum ile öğrenciler 3 boyutlu görüntü ile sinema keyfi yaşayacak. Gösteriler 5 haziran tarihine kadar sürecek.
Düzce Belediyesi önünde kurulan 150 metrelik çadırda 3 boyutlu yapılacak olan gösteriler, öğrencilerin Evrendeki Vahalar ve Kara Delikler konusunda detaylı bilgiye sahip olmalarını da sağlayacak.

Düzce Belediyesi'nin öğrencilere karne hediyesi olan planetaryum çadırında hafta sonları ise 4-12 yaş arası çocuklara yönelik Hava, Venüs, Mars, Jüpiter ve Dünya konusunda bilgiler veren eğitici gösteriler yapılacak.

Planetaryum, çeşitli gök cisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini bir seyirci topluluğuna izletebilmek için özel olarak tasarlanmış 3 boyutlu görüntü yansıtan bir sinema sistemi. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, “Çadırı kurarak öğrencilerin bazı derslerini buralarda görmesini istedik. Bu sayede öğrencilerin derslerine olan ilgileri daha artacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber; R. BAL