Vali Vasip Şahin, geçtiğimiz günlerde Düzce Valiliğinde yapılan ve Melen Suyu'nun İstanbul'un içme suyu havzası içinde olması nedeniyle yaşanan sorunların masaya yatırıldığı 'İçme Suyu ve Sıvı Atık Sistemleri' konulu toplantının olumlu sonuçlar doğurduğunu açıkladı.

Şahin, atık su arıtma tesislerinin havza dışına deşarjı ve kolektörlerinin yapımı ile ilgili uzlaşmazlıkların aşıldığını ve inşaatlarının bedelinin İSKİ ve DSİ tarafından ortaklaşa karşılanması noktasında mutabakata varıldığını söyledi. Şahin, “İSKİ ve DSİ ile ortaklaşa paylaştığımız ve sürekli görüştüğümüz atık su arıtma tesisleri ve atık su arıtma tesislerinin havza dışına deşarjı ve kollektörlerinin yapımı ile ilgili bir uzlaşmazlığımız vardı. O da Bu tesislerin bedellerinin 3 eşit parça halinde yüklenilmesi şeklindeydi. Biz il özel idaresi ve belediyeler olarak imkanımız olmadığını ve 3’te bir olarak bunun altından kalkamayacağımız ve bu konuda bize destek verilmesi gerektiğini savunuyorduk. Toplantıda bize yapım olarak düşen kollektör inşaatlarının bedelinin de İSKİ ve DSİ tarafından ortaklaşa karşılanması noktasında mutabakata varıldı. Bu bizim içinde çok olumlu bir gelişme oldu. Biz sadece köylerin ve belediyelerin kanalizasyonu yapacağız ve sadece Köy sınırı ile belediyelerin hemen dışındaki yerlerdeki kollektörlere bağlamakla kalacağız.” Dedi.

Devlet su işlerine tek bir kaynaktan bütünleşik şekilde içme suyu getirilmesi ile ilgili proje teklifinin de kabul edildiğini belirten Şahin, böylelikle her bir köy için ayrı ayrı kaynak arama ve su getirme sorunun halledileceğini söyledi.Şahin, “İçme suyu ile ilgili olarak biz Düzce ovası olarak çok geniş bir hacme sahip değiliz ama o hacim içerisinde birçok köyümüz ve ilçelerimiz var. Çok daha sağlıklı ve istikrarlı bir içme suyu kaynağına kavuşması noktasında bir proje teklifimiz oldu DSİ’ye. Tek bir kaynaktan bütünleşik şekilde içme suyu konusun çözülmesi konusunda bir teklifimiz olmuştu. Önümüzdeki günlerde bu konudaki çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz. Her bir köy için ayrı ayrı bir kaynak aramak ve o suyu getirmek için bir çaba içerisinde olmayacağız. Ortak bir su arıtma tesisi olacağı için işletme maaliyeti düşecek ve kontrolü profesyonelce yapılacak daha sağlıklı bir içme suyuna kavuşacağız. Bu konu bizim için çok önemli bunun sonucu ileriki günlerde daha da iyi göreceğiz.” Dedi.

Haber; S. KAŞKIR