Yaklaşık 15 gün önce Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in yeni doktor ataması müjdesi verdiği Akçakoca'da şu günlerde uzman hekim heyecanı yerini hüsrana bıraktı. Göreve yeni başlayan ve ikisi de Bolu'da ikamet eden çocuk hastalıkları uzmanı ve göz doktorunun ailelerinin yaşadığı Bolu’ya dönmek istediği gündeme gelirken, bir uzmanla ilgili daha şikayet sesleri yükseldi.
Bu uzman hekimlerle aynı tarihte atanan Diş Hekimi Tamer Tuz’un iki kez felç, bir kez Koroner Bypass geçirmesi, kronik böbrek hastası olması aynı zamanda ses tellerindeki problem yüzünden hastalarla iletişim kuramaması nedeniyle filen diş hekimliği yapamadığı iddiaları Akçakoca basınına yansıdı.
Akçakocalılar'dan gelen şikayetler üzerine ilk olarak Başhekim Haldun Çolak’tan bilgi almak isteyen Bizim Akçakoca Gazetesi'nden Özhan Kızıltan, görüşme isteğine olumlu yanıt alamayınca, Diş Hekimi Tamer Tuz ile görüştü. Hakkındaki iddiaların tamamını doğrulayan Hekim Tamer Tuz, sağlığı nedeniyle fiilen diş hekimliği yapamadığını, emekli olmak da istemediğini bildirdi.
Sağlık sorunları nedeniyle fiilen hekimlik görevini yerine getiremeyen doktorların gönderilmesi nedeniyle yaşanan sıkıntıya parmak basan Akçakoca basını, Akçakocalılar'ın gereken sağlık hizmetini alabilmesi için bürokrat, siyasetçi ve idari amirler göreve davet etti.