Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart yerel seçimlerine 4 gün kala Düzce'de gerçekleştirdiği miting nedeniyle adeta sıkıyönetim ilan edildi. Saat 12:00 'da başlayan miting için sabahın erken saatlerinde emniyet güçleri tarafından önlemler alınmaya başlandı. İstanbul Caddesi ve caddeye açılan birçok sokak trafiğe kapatılırken sabah iş yerlerine gitmeye çalışan birçok vatandaş da zorluk yaşadı.

 



Anıtpark ve çevresinde deyim yerindeyse büyük bir koruma ordusu görev aldı. Başbakan'ın gelişi dolayısıyla Düzce'ye çevre illerden de çok sayıda polis memuru gönderildi. Yaklaşık bin polisin görev yaptığı miting alanında özel hareket timleri, tam donanımlı çevik kuvvet birlikleri de hazır bulundu. Miting boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopter de havada devriye gezdi. Miting saatinin yaklaşmasıyla Anıtpark Meydanı çevresinde toplanan kalabalık, emniyet ekipleri tarafından üst araması yapılarak alana alındı.

 

 





Başbakan'a olan sevgi miting alanında afişlere de yansıdı."Uzun adam hoş geldin. Seninleyiz" şeklinde lazca yazan bir afişin yanı sıra cemaate yönelik de "Ey Cemaat" başlıklı afiş dikkat çekti.

 



Başbakan'ın miting alanına gelmesini beklerken partililer ve vatandaşlar, "Vur vur inlesin cemaat dinlesin!", "Bize her yer AK Parti" şeklinde sloganlar attı. Kimi vatandaşlar Başbakan’ı daha iyi görebilmek için ağaçlara tırmanmayı tercih etti.

 

 

Başbakan Erdoğan'ı miting alanında beklerken bir değerlendirme aldığımız AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, "Alanımız çok büyük dolduramamaktan korkuyorduk. Ama muhteşem bir kalabalık var." dedi.

 

 

Coşkulu geçen miting, olaysız bir şekilde sona erdi. Miting nedeniyle ana caddelerin trafiğe kapatılması ara sokaklarda trafiği felç etti. Hasta nakili yapan 112 ambulansları da bu yoğunluktan etkilendi. Saatçigil Caddesi'nde bir ambulans, tıkanan trafikte dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

 

 

Öte yandan Valilik bahçesinin de piknik alanına döndüğü görüldü. Miting süresince görev alan polis memurlarının valilik önünde yemek yiyerek yorgunluk atmaları da görüntülere yansıdı.

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır