13 yıllık AK Parti iktidarını her fırsatta Düzce’ye hizmet etmemekle suçlayan muhalefet, erken seçim öncesi de yapılmayan ve tamamlanmayan projeler üzerinden eleştirilerini sıralamaya devam ediyor. Bir il için olmazsa olmazlar listesinde başı çeken modern terminal, tüm poliklinikleri içerisinde barındıracak devlet hastanesi ile otoban çıkışı ve kültür merkezinin bugüne kadar halkın hizmetine sokulamamış olması iktidar temsilcilerinin en sık hedef tahtasına konulduğu konuların başında geldi. AK Parti’nin Düzce kanadı ise seçimler üzerinden muhalefete gönderme yaparak, “13 yıldır Düzce’mize hizmet ediyoruz” savunması yapsa da kavga bitmek bilmiyor. Son olarak AK Parti ve MHP il başkanlarını karşı karşıya getiren “Hizmet var-yok” kavgası gözlerin bir kez daha yarım kalan projelere çevrilmesine neden oldu.

Ruhi Kurnaz döneminden bu güne…

Yapımı Eski başkanlardan Ruhi Kurnaz döneminden beri gündemde olmasına karşılık başkanlık koltuğunda İsmail Bayram’ın oturduğu dönemde Azmimilli Mahallesi’ndeki alana ilk kazmanın vurulduğu Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali tamamlanmayı bekleyen projeler sıralamasında başı çekiyor. Yıllarca oradan oraya taşınan ve ihtiyaca cevap vermeyen mevcut terminali kullanmak zorunda olan vatandaşların da yetkililerden bir an önce bitirilmesini istediği yeni terminalin yüzde 50’sinin tamamlandığı ve 2016 yılının şubat ayında da hizmete açılacağı belirtiliyor.

Henüz açılış tarihi yok

Bir tartışmalı yatırım da Fidanlık arazisinde yapımı uzun bir süredir devam eden 300 yataklı devlet hastanesi… Müteahhit noktasında yaşanan sıkıntılar ve işçilerin eylemleriyle adından söz ettiren devlet hastanesi inşaatının uzaması iktidarın sık sık açıklama getirmesi gereken konuların başında geldi. Son olarak yüzde 85 oranında tamamlandığı açıklamaları yapılan hastane için henüz açılışla ilgili bir tarih verilmiyor.

20 yıllık geçmişi var

1995 yılında temeli atılmasına rağmen hala bitirilemeyen Kültür Merkezi de yarım kalan bir yatırım olarak bekliyor. Yüzde 90’ı tamamlanmasına rağmen hem hukuksal hem de devlet hastanesindeki gibi müteahhitten kaynaklı sıkıntılar yaşanan merkezin ne zaman kapılarını açacağına dair şimdilik resmi bir açıklama yapılmıyor.

Sanayici dört gözle bekliyor

Karayolları tarafından ihalesi yapılan ve şu günlerde kamulaştırmaların devam ettiği otoban bağlantı yolu da özellikle sanayicilerin dört gözle beklediği hizmetlerin başında geliyor. Şehir merkezinden otoban çıkışının olmaması konusu üzerinden de eleştirilerle karşı karşıya kalan iktidar temsilcileri projenin kısa sürede hayata geçirilmesi adına çalışmaları yakından takip ediyor.    

HABER;C.ÜSTÜNER