Kısa adı DİBKAB olan Düzce ili belediyeler ve katı atık birliği nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 4 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya Düzce , Beyköy, Kaynaşlı, Çilimli, Yığılca, Gölyaka ve Boğaziçi belediye başkanları, ilçe ve beldelerin belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantının ilk gündem maddesinde encümen üye seçimi yapıldı. Eski üyeler Muhsin Yavuz, Yakup Keleş ve Ali Soyer tekrar oy birliği ile seçildi. Gündemin ikinci maddesinde ise plan ve bütçe komisyon üyeleri seçildi. Eski üyeler Şahin Yıldız, Kemal Selman, Hüseyin Kazancıoğlu, Bayram Bayraktar ve İrfan Çavuş tekrar oy birliği ile plan ve bütçe komisyon üyeleri oldular. Gündemde ki diğer konularda ise 2011 yılı kesin hesap özeti okunup oy birliği ile kabul edilirken, faaliyet raporu da kabul edildi.

Belediye Başkanı İsmail Bayram toplantıda sonunda yaptığı konuşmada, katı atık tesisi ile ilgili olarak bugün bir firma ile görüşüldüğünü, teklif yapılmak istendiğini açıkladı.

Bayram, “ Çevre adına sıkıntıdan kurtulmak istiyoruz. Orta ve uzun vade de sonuç elde edilecek. Türkiye de bu tesislerden fazla yok. Tüm belediyeler ve il özel idareleri hep birlikte çözüm bulunacak bir noktaya gelmek istiyoruz.” dedi.

HABER:H.İŞCAN