Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, başkanlık koltuğunda ikinci yılının dolmasına az bir süre kala geride kalan sürede neler yaptıklarını ve yapmak istediklerini Erguvan Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği yemekli istişare toplantısında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine anlattı. Keleş’in temsilcilerle buluşmasında Belediye Başkan Yardımcılarından Ali Güney ve Murat Caymaz ile bazı ilgili birim müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı olan oda ile dernek temsilcileri katıldı.


Hiçbir şey olmamış gibi şakalaştılar!

Toplantının ilk dakikalarında gözler, Başkan Mehmet Keleş’in bir dönem polemik yaşadığı Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Cemal Aksan’ı aradı. Kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle sosyal medya üzerinden Keleş'in hedef tahtasına koyduğu Dernek Başkanı Cemal Aksan toplantıya gecikmeli de olsa katıldı.



Aksan ile Başkan Mehmet Keleş’in toplantı boyunca sosyal medya aracılığıyla birbirlerini eleştirmemiş gibi şakalaşması dikkat çekti. Başkan Keleş’in sosyal medyada o dönem Aksan için kullandığı ‘Lastikçi’ sıfatını toplantıda yinelediği ve Aksan’ın da bu durumu tebessümle karşıladığı görüldü.

‘Mega projeler bütünü’

Düzenlediği toplantı için 'Geç kaldım' özeleştirisi yapan Başkan Keleş, seçimlerden 3 ay gibi bir süre sonra düzenlemesi gerekirken iki yıl sonra yapılmış bir toplantı olduğunu söyledi. Ardından Başkan Keleş, ‘Mega projeler bütünü’ olarak nitelendirdiği çalışma ve hedeflerinden söz etti. ‘Zamanın çok hızlı geçtiğini ve bazı şeyleri unuttuğumuzu fark etmiyoruz’ diyerek toplantıda sözlerine başlayan Başkan Keleş, çok önemsediği projelerle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Tahtada çizerek projeleri anlattı


Söz konusu çalışmalar arasında yer alan eski sanayi sitesine yapmak istediği kentsel dönüşüm projesini, mahkeme sürecindeki katı atık düzenli depolama tesisinin son durumunu, Kazukoğlu Mahallesi mevkiine yapmayı hedeflediği film platosunu, terminal için yapılacak otoban bağlantısını, Melensu Park Projesi, fuar ve kongre merkezini ve spor alanlarını beyaz tahtada çizerek bir bir anlattı.

Kayıkçı’dan eleştiri: “Bana göre 3 yılda bu hedeflediğin projeleri bitmez”

Başkan Mehmet Keleş’in sunumunun ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri düşüncelerini, eleştirilerini ve serzenişlerini söz alarak dile getirdi.



İlk olarak söz olan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, ‘3 yılda bu hedeflediğin projeleri bitmez’ diyerek projelerin Düzce’ye değer katacağını düşündüğünü söyledi. Kayıkçı, Başkan Keleş’e destek verirken çalışmaların süreç alacağına vurgu yaptı. Düzce’deki esnafın yatırımlarda göz ardı edilmemesini ve yatırımlar inşa edilirken şehir içi otopark sorununda çözümü için gayret gösterilmesini istedi.

Çakır: “Periyodik olarak devam etmeli”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır da Başkan Mehmet Keleş’e destek oldu ve toplantının periyodik olarak devam etmesini temenni etti. Çakır, Başkan Keleş’in iktidar partisinin belediye başkanı olduğunu ve istediğinde her şeyi yapabileceğini dile getirdi.

Buçgün: “Görmezden geliniyoruz”

Mimarlar Odası Düzce Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün toplantıda söz alarak düşünceleri ifade eden katılımcılardan oldu. Buçgün, her ne kadar Başkan Keleş’in projeleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığı için olumlu veya olumsuz anlamda fikir beyan edemeyeceğini belirtse de Düzce’ye katkı sağlayacak her çalışmada destek olacaklarını paylaştı. Oda olarak çalışmalarda Düzce’nin yararına söz sahibi olmak istediklerini ifade eden Buçgün, mimar ve mühendislerin görmezden gelindiği eleştirisini getirdi.

Kılıç: “Konutlar, komünist evleri gibi oldu”

Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç da Başkan Mehmet Keleş’e eleştirilerini aktardı. Düzce’nin basit anlamdaki alt yapı sorunlarını dahi halledilemediğini savunan Kılıç, Camikebir Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm kapsamındaki 194 konuta “Komünist evleri’ benzetmesi yaptı. Kılıç, kaldırımların sorunlu, şehir içinin olumsuz hava koşullarında çamur deryasına dönüştüğünü söyledi. Kılıç, imar bölümünde çalışan ekibi yol kararlarında attığı adımlar dolasıyla Keleş’ten revize etmesini istedi.

Haber:Y.SEVER