2015 yılından itibaren resmi ihbar hatları '112' numarası ile tek çatı altında toplandı. Bu doğrultuda Kalıcı Konutlar mevkiinde inşa edilerek hizmet vermeye başlayan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nde 2016 yılının 2. “Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi. Vali Zülküf Dağlı’yı vekaleten Vali Yardımcısı Murat Şener’in başkanlık ettiği toplantıda ilk olarak 112 tanıtım spot filmlerinin gösterimi yapıldı. Toplantı, Vali Yardımcısı Şener'in konuşmasıyla devam etti.

2015 yılında tek elde toplandı”

Vali Yardımcısı Murat Şener, bu yıl ikinci toplantılarını yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “112, Avrupa Birliği Hattı çerçevesinde alınmış bir karar olduğu doğrultusunda Türkiye’de de 2015 yılından itibaren emniyet, jandarma, orman, 112 sağlık, yangın ihbar hattı hepsi tek elde toplanmış oldu. Herhangi bir acil durumda aranacak tek numara. AB zaten bunun çalışmalarını tamamlıyor.”

Yüzde 87’si asılsız çağrı”

112'ye yapılan asılsız ihbarlara da değinen Şener, kötü bir tablo ile karşı kaşıya olunduğuna dikkat çekti. Şener, “Tüm Türkiye’nin gerçeği bu ki Düzce için yüzde 87 gibi bir asılsız çağrı oranımız var. Yani her 100 çağrıdan 87’si asılsız çağrı. Bu konuda vatandaşların bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Gelecekte umuyorum ki bu oran düşecektir.” dedi.

Ortalama 3 saniye cevaplama; 30 saniye konuşma süresi”

Vali Yardımcısı Şener ayrıca şu anki istatistiklere göre işleyen güzel bir sistem olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Yaklaşık 3 saniyede bir cevaplama süremiz var. Ortalama 30 saniyelik de bir konuşma süresi var. Yani ortalama 30 saniye içinde 112 şikayeti alıp konuyu ilgili birime iletmiş oluyor. Bu da hız anlamında güzel bir durum.” Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu'nun kurumların genel performansı ve istatistik verilerini içeren sunumuyla devam etti.