Olay, 18 Ağustos tarihinde Kırıkkale ili Menderes Caddesi'ndeki kafede meydana geldi. Fedai Baran, 4 yıl önce boşandığı eski eşi Emine Bulut ve kızı F.B.B. ile kafede buluştu.

Daha sonra Fedai Baran ile Emine Bulut arasında tartışma çıktı. Saldırgan Fedai Baran, yanındaki bıçakla eski eşini, kızının gözü önünde bıçakladı. Emine Bulut kaldırıldığı hastane yaşamını yitirdi.





Olaydan günler sonra bıçaklanan Emine Bulut'un (38), olay yerinde çekilen son görüntüsü ortaya çıktı.

"Anne lütfen ölme"

Görüntüde Emine Bulut, "Ben ölmek istemiyorum" derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F.B.B.'nin "Anne lütfen ölme" diyerek ağladığı görüldü. 

Görüntülerin sosyal medyada yankı bulması sonucu ülke genelinde vatandaşlar, siyasetçiler, sanatçılar, sporcular ve dernekler tarafından birçok mesaj yayımlandı.



Düzce'de olaya sessiz kalındı

Bu elim olay hakkında Türkiye’nin çeşitli illerinde siyasetçiler, kadın kolları, partiler, kadın dayanışma platformları, dernekler gibi birçok kurumdan açıklama yapılıp olay lanetlenirken Düzce’de hiçbir kurum tarafından açıklama gelmedi.

10 yaşındaki kız çocuğunun "Anne lütfen ölme" çığlıkları tüm Türkiye'yi tek yumruk yaparken Düzce'nin bu olaya sessiz kalması vicdanları bir kez daha sızlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'yi sarsan Emine Bulut cinayetiyle ilgili bir açıklama yaptı. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Emine Bulut'un vahşice katledilmesinden dolayı derin bir üzüntü duymuş, bu üzüntüsünü ilgili kamu görevlileriyle paylaşmış, failin hak ettiği cezayı alması ve kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında gerekli adımların atılması için yetkilileri göreve çağırmıştır." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül: "Caniye hak ettiği ceza verilecektir"

Vahşice katledilen Emine Bulut ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den açıklama geldi. Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Vahşice katledilen Emine Bulut'a Allah'tan rahmet diliyorum. Cinayetin hemen ardından saldırgan derhal tutuklanmıştır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı makamları tarafından caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tamdır" 

Haber: H. DURNA