15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü kapsamında tüm Türkiye’de olduğu Düzce’de de etkinlikler düzenleniyor. Anıtpark Meydanında gerçekleşen programa Türkiye’nin farklı illerindeki etkinliklere katılan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı gazi Lokman Aylar ile FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında Ankara'da gazi olan Harun Şahin, Savaş Şanlı, Şinasi Kanat ve Satılmış Koçak Düzce’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Düzce’deki etkinlik programına katılmadan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun programına katıldığını ifade eden Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı gazi Lokman Aylar, Soylu’nun selamını Düzcelilere iletti. Terör ve destekçilerine tarihten ders almalarını söyleyen Aylar, teröre dik çökmeyeceklerini ifade etti.

Farklı illerde katıldıkları programlarda duygu ve düşüncelerini dile getiren Aylar, adalet yürüyüşü yapanları eleştirdi.

 Aylar, “Millete kurşun sıkanlar için yollara düşenler, terör örgütünü yanına alarak, kucaklayarak sözde adalet yürüyüşü adı altında ülkeye ihanet eden, PKK’lıları savunan, onları hapishanede, hastanede ziyaret ettiğini söyleyen o PKK sevicilere sesleniyoruz. Bu ülkede gaziler ve şehitler olduğu sürece vatanına bayrağına bağlı millet oldukça size fırsat vermeyeceğiz. Siz ‘adalet’ diye terör örgütlerini savunurken bir yerlerde vatan evlatları bu ülkeye canını siper etmişler evlatlarını babasız bırakıyorlar. Sizler günlerce sözde ‘adalet’ diye yürüdünüz. Keşke bir dakikanızı ayırsaydınız da bu vatan için şehit olanlara bir Fatiha okusaydınız. Terör örgütlerinin mezarlarının başında gözyaşı döktünüz. Keşke vatan evlatlarının cenazelerinde bir olsaydınız. Sizi tek derdiniz var. Ülkeyi karıştırmak, FETÖ’ye hizmet etmek, PKK’ya hizmet etmek, dış ülkelerin aklıyla hareket edip bu ülkeyi karıştırmak. Ama yağma yok, bu ülkede bu millet size bu fırsatı vermez. 15 Temmuz’da nasıl tanklara, toplara karşı dik durduysalar işte her daim böyle olacaklar. Size fırsat vermeyecekler. Bu kutsal topraklara vatan hainlerini asla ayak bastırmayacağız. Ey gafiller, ey PKK seviciler, bizler bu ülkeye uzuvlarımızı verdik.” dedi.

15 Temmuz Gazileri Ankara'da yaşadıklarını Harun Şahin, Savaş Şanlı, Şinasi Kanat ve Satılmış Koçak da yaşadıklarını anlattı.





Program sonunda protokol tarafından katılımcılara hediye verildi.


Haber:Y.SEVER