Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin en kısa zamanda hizmete girmesi için faaliyetlerine hız kazandırdı. Vakfın büyük bir katılımla gerçekleştirilen Ağustos ayı olağan toplantısında yönetim kurulu, çalışmaların daha kısa sürede tamamlanması için yapılacakları görüştü. 

Düzce Valisi B ülent Kılınç'ın başkanlığında gerkçekleştirilen toplantıya, Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, TSO Başkanı Metin Büyük, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve işadamları katıldı. 

Toplantıda hastanenin 245 bin Avro tutarındaki sterilizasyon ünitesinin kurulması, hastanenin mobilya ve elektronik donanımının temini konularında çalışmaların hızlandırılması için yapılması gerekenler görüşüldü. 

Toplantıya katılan Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, sterilizasyon ünitesinin kurulması işini İsviçreli bir firmanın yapacağını, miktarı daha fazla düşürebilmek için “Bir Oda da Senden” kampanyası kapsamında İsviçre Büyükelçisinin bir katkı yapıp yapamayacağı konusunda görüşmeler yapacağını belirtirken, yeni hastanenin kadro ihtiyacı konusunda da farklı alternatifleri değerlendireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini, belediye olarak hastanenin tefrişatı için katkıda bulunmalarına rağmen, kendilerinin üniversitenin tüm ihtiyaçları konusunda yapılabilecek olanları değerlendirdiklerini, üniversiteyi daha güzel bir duruma getirmek için gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi. Keleş kesin tarih vermek doğru olmasa da hastanenin bu yıla yetiştirilmesi için çaba harcayacaklarını söyleyerek Düzcelileri destek vermeye davet etti. 

Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise, hastanenin inşaatının neredeyse bittiğini ve çevre düzenlemesi çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirirken, çok önemli gelişmeler sağlandığını, bunların hastanenin içinde olması nedeniyle dışarıdaki gözlemcilerin dikkatini çekmediğini söyledi. “Bir Oda da Senden “ kampanyasının da başarılı sonuçlar aldığını belirten Şerifoğlu, ödeneklerin üniversite hesabına yeni geçmeye başlaması nedeniyle çalışmaların şu anda hızlanma aşamasına geldiğini de ifade etti.

Şerifoğlu, toplantıda Üniversite ile Düzce'yi birbirine kaynaştırmak üzere bir dizi toplantılar düzenleme kararı aldıklarını, bu şekilde yapılan çalışmaları Düzcelilere tanıtmayı da amaçladıklarını da sözlerine ekledi