Düzce Valiliği önünde sabah saatlerinde hareketli anlar yaşanmasına neden olan olayın ardından Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ercan Öztürk tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Öztürk, 45 gün önce cezaevinden çıktığını ve günlerdir valiliğe gelerek yardım talep ettiğini ancak alamadığını savunan Harun A.'ya gerekli yardımların yapıldığını vurguladı.

"TOPLAM 800 TL NAKDİ YARDIM YAPILDI"

Vakfı Müdürü Öztürk, açıklamasında şu bilgilendirmeleri yaptı: "Harun A.’nın 22 Eylül 2016 tarihinde Genel Sağlık Sigortası Gelir Tespiti talebi üzerine vakfımızda yardım dosyası oluşturulmuştur. Adı geçen vatandaşımızın mahallinde yapılan incelemesi sonucu; kendisi, kardeşi ve 2 yeğeni ile birlikte Küçükmehmet Köyü'nde kendilerine ait prefabrik evde ikamet ettikleri, kendisinin psikolojik rahatsızlığı olup Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde ayda iki kez kontrole gittiği tespit edilmiştir. Söz konusu vatandaşımızın Genel Sağlık Sigortası Gelir Tespiti talebi, Vakıf Mütevelli Heyetimizce kabul edilerek, alınan karar sistem üzerinden SGK’ya iletilmiştir. Ayrıca adı geçen vatandaşımızın vakfımıza 3 Ekim ve 11 Ekim 2016 tarihlerinde nakdi yardım talebinde bulunmuş olup, mütevelli heyet tarafından 500 TL ve 300 TL nakdi yardım yapılması kararı alınmıştır. Bu doğrultuda talep edilen günlerde yardıma ait ödemeler kendisine yapılmıştır."

KARDEŞİNE DE YARDIM YAPILMIŞ

Açıklamada ayrıca kendisini jiletleyen şahsın kız kardeşine de yardım yapıldığı belirtildi. Harun A.'nın ev hanımı olan kardeşinin eşinden 5 aydır ayrı yaşayıp resmen boşanmadığı ve 2 çocuğunun yaşlarının küçük olduğunun belirlendiği ifade edilerek, "10 Ekim 2016 tarihinde kardeşi Seçil B.'nin nakdi ve yakacak (kömür) yardım talepleri sonucunda 500 TL nakdi ve 1500 kg ayni kömür yardımı yapılması karar verilmiş olup nakdi yardım 14 Ekim 2016 tarihinde hesabına aktarılmış ve kömür yardımı adresine teslim edilmiştir." denildi.