9 Haziran tarihinde basının karşısına geçen Vakıf Başkanı Veysel Çakar vakfın çalışmaları hakkında açıklama yaparken Basın Sözcüsü Faruk Darıyerli ise “Son günlerde bazı kurum ve kuruluşlar ve bir vekilimiz, ifadeleri ile Düzce Üniversitesi'ni küçültmeye çalışmaktadır.” diyerek bu durumdan Düzce'nin ve üniversitenin zarar gördüğünü vurgulamıştı.
 
Darıyerli'nin 'bir vekilimiz' diye bahsettiği isim olan İbrahim Korkmaz, 23 Haziran'da Öncü mikrofonlarına yaptığı açıklamada bu basın toplantısı sonrası Çakar ve Darıyerli ile görüştüğünü ve neden böyle bir açıklama yapma gereğini duydukları sorusunu kendilerine yönelttiğini belirterek, “Yanlış yaptıklarını söylediler. Bende "çıkın yanlış yaptığınız söyleyin" dedim ama şuana kadar bunu yapmadılar” demişti. Bu açıklama sonrası Çakır ve Darıyerli sessizliğe bürünürken tam 18 gün sonra bugün Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu adına gönderilen yazılı bir açıklama ile özür konusu tekrar gündeme getirildi ve “Basında hakkımızda ifade edilen “Yanlış yaptıklarını söylediler, özür dilediler” gibi ifadeleri kesinlikle dikkate almıyoruz ve söylediğimiz her sözün sonuna kadar arkasındayız.” denilerek Korkmaz'ın açıklamaları yalanlandı.
 
Vakıf'tan 18 gün sonra gelen açıklama
 
İşte o açıklama: “9 Haziran 2012 tarihinde, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı olarak basın ile bir kahvaltılı toplantı yapılmış ve vakfın geçmişten bugüne geçirdiği gelişmeler ve yapılanlar basınımıza aktarılmıştır. Toplantıda üniversitemiz hakkında, son günlerde basında çıkan yazılar da paylaşılmış ve konu ile ilgili endişelerimiz dile getirilmiştir. Vakfımızın amacı, Düzce Üniversitesi’nin gelişmesi, öğrenci sayısının artması, fiziki yapısının güzelleşmesi ve bilimsel projeler üreterek Türkiye’de ve dünyada üst sıralara çıkması için destek olmaktır. Üniversite bizim gözbebeğimizdir, üniversiteyi yıpratmaya yönelik haberleri üzüntü ile gözlemliyoruz, üniversitenin yıpratılmasını kesinlikle istemiyoruz denilerek iki önemli konu da gündeme getirilmiştir.
1-