Bünyamin Dikici suçlandı

07 Haziran 2013 günü Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde faaliyet gösteren Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı iktisadi işletmesine ait kantin-Restoran-fastfood bölümlerinin kapatılmasının ardından vakıf yönetimi tarafından ilk kez açıklama yapıldı.
Yazılı olarak yapılan açıklamada kantin -kafeteryanın , hastane Başhekimi Prof.Dr. Bünyamin Dikici’nin vakıf aleyhine yürüttüğü amansız mücadele sonunda ticari faaliyetinden men edildiği iddia edildi.
Hasta, hasta yakını ve hastane personelinin ihtiyaçlarını giderme imkanı kalmadığı ve insanların hizmetten mahrum olmalarına sebebiyet verildiği belirtilen açıklamada, Vakfın, 2009 yılından bu güne yapılan ihaleler sonucunda Hastane Başhekimliği ile birer yıllık kira sözleşmesi imzalayarak hastanenin ihale kapsamındaki alanlarında, hasta, hasta yakınları ve hastane personeline hizmet verdiği kaydedildi.

Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz

Vakfı ile Hastane Başhekimliği arasındaki en son sözleşmenin 21.03.2012 tarihinde dönemin Hastane Başhekimi Yrd. Doç.Dr. Talat Bahçebaşı ile akdedildiği belirtilirken,
Hastane Başhekimliği görevine iade edilen Prof.Dr.Bünyamin Dikici'nin , 30.04.2012’de eski görevine başladığı, hastanenin fiziki durumunun yetersizliği nedeni ile hastaneye ek bina inşaatı yapılmasına karar verildiğinde Dikici'nin Rektörlüğe bir yazı yazarak ve proje ihalesinde yolsuzluk olduğunu iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.
Açıklamada, “ Prof.Dr. Bünyamin Dikici, bu andan itibaren vakfa karşı olan tutum ve davranışlarında çok farklı bir görüntü sergilemeye başlamış, vakfın hastanede sürdürdüğü ticari faaliyet alanlarına çeşitli baskılar yaparak Rektörlüğe , Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Sayıştay görevlilerine ve daha bilmediğimiz birçok kişi ve kuruluşlara şikayetlerde bulunmuş ve maalesef haddi aşarak vakıf hakkında doğru olmayan beyanları fütursuzca kullanmıştır.
Vakıf iktisadi işletmesinin hastanede 2009-2012 yılları arasında sürdürdüğü ticari faaliyetlerle , işletmecilik anlayışıyla bugünkü anlayış arasında hiçbir fark yokken Sayın Prof.Dr.Bünyamin Dikici’nin vakfımıza olan bakış açısındaki anlayış değişikliğinin nedenini kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. İŞCAN