Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Veysel Çakar, bugün yaptığı basın toplantısıyla vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çakar, vakfın ticari faaliyetlerinden elde ettiği karın tamamının üniversitenin kalkınmasında kullanıldığını tek kuruşunun başka bir yerde harcanmadığını söyledi.

Her şey usulüne uygun yapıldı

Çakar, “ İktisadi işletme kurulduğunda sponsor firma ile anlaşılacağı zaman bazı sorunlar olmuştu.Nükleer tıp merkezi binası yapıldığında kantin kafeterya faaliyetlerinin bu bina içinde yapılması kararı alındı. Yönetim kurulu ihale açalım dedi. Ancak ben, bu işleri yapan en iyi firmalara davet usulü ile çağıralım en iyisi hangisi ise onu seçelim dedim. Müracaat edenlerin arasında tercihi üniversite yapsın dedik. Bugünkü sponsor firmamızı davet ederek işi veren Hastane başhekimi Bünyamin Dikici’dir. Kayırma olması mümkün değildir. Her şey usulüne uygun şeffaf olarak yapılmıştır.” Dedi.

Üniversite talep eder biz para veririz

Vakfın üniversitenin kampüs alanında kurulu ticari işletmeden her akşam aldığı paraları, hiçbir yönetim kurulu üyesinin elini sürmeden bankaya yatırdığını vurgulayan Çakar, üniversitenin talebi doğrultusunda ihtiyaçların karşılanması için bu paraların kullanıldığını belirtti.

Çakar, “ Ticari işletmeden kazanılana paralara hiçbir yönetim kurulu üyesinin elini sürmesi mümkün değildir. Vakıf üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur. Ünivversitenin talep ettihi ihtiyaçları tartışılır, görüşülür uygun görüldüğünde banka üzerinden talebi karşılanır. Kongreden sonra muhasebe dökümanlarımızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu yönetim devam ettiği sürece bu uygulama devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Çakar, Üniversite büyürse Düzce ‘de büyür derken, “ Bir yanlışımız olursa düzeltir, çıkar özür dileriz. Asla Düzce’yi utandıracak bir şey yapmayız.” İfadelerini kullandı.

Çakar, bu yıl itibariyle vakfın 700 bin TL’lik borcundan 130 bin TL kaldığını bu borcunda bu yıl içinde ödeneceğini belirtti.

Üniversiteye zarar veriliyor

Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Basın Sözcüsü Faruk Darıyerli ise, üniversitenin Düzce’nin gözbebeği olduğunu söylerken, üniversite üzerinden yapılan dedikoduların vakfı derinden zedelediğini bu tür söylemlerin Düzce’yi ve üniversiteyi kötü etkilediğini savundu.

Darıyerli, “ Vakıf olarak üniversite üzerinden dedikodu yapılmasına karşıyız. Vakıf üniversiteyi desteklemek amacıyla kuruldu. Düzce üniversitesini