Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında Yatırım İzleme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Vali Zülkif Dağlı Başkanlığında, İlçe Kaymakamları, Düzce İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı Aylık Yatırım İzleme Toplantısı Makam Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda kurumlar tarafından yürütülen yatırımların son durumları hakkında kurum yetkilileri tarafından ayrıntılı bilgi verilerek, yatırımların daha kısa sürede tamamlanabilmesi için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Dağlı toplantı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesinden gelen ödeneğin dağıtımı, ikili öğretime devam eden okullar ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün bizzat titizlikle çalıştığı Bilim Merkezi’nin inşası hakkında bilgi verdi.

Bilim Merkezi’ni Kalıcı Konutlara yapacağız
Özlü’nün üzerinde durduğu ve nereye yapılacağına dair bizzat kendisinin yer baktığı Bilim Merkezi ile ilgili yer tespiti yapıldığını kaydeden Dağlı, “Merkezin yapılacağı yerin imar planı hakkında biraz daha çalışmamız gerekiyor. Bilim Merkezi’ni Kalıcı Konutlara yapacağız” diyerek merkezin adresini açıkladı.

KÖYDES ödeneğin dağıtımı ve planlamasıyla ilgili bir çalışma olacak
KÖYDES Projesinden gelen ödeneğin dağıtımı ve planlamasıyla ilgili bir çalışma yapacaklarını söyleyen Dağlı, “Sayın Bakanımız Faruk Özlü Bey bu yönde bir talimat vererek işlemleri hızlandırmamızı istedi. Ödeneğin ihale yöntemiyle ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Süratle köy yolları ve diğer işlere başlamış olacağız” dedi.

8 okulu tekli öğretime geçirmek istiyoruz
Düzce’de 8 okulda ikili öğretimin devam ettiğini anımsatan Dağlı, bu okullarda öğretimi tekli hale getirmek için yeni bir planlamalarının olduklarını ve okul yapımı çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti.