Vali Adnan Yılmaz Sanayi platformunda yaptığı konuşmada göz yaşlarına boğulurken konukları da duygulandırdı. Düzce’nin en önemli sorunlarından birini bu kadar işadamı bir arada bulmuşken gündeme getirmek istediğini söyleyen Yılmaz, “Düzce şimdi sizden destek bekliyor”dedi.
Yılmaz, “ 8.’si düzenlenen bu platforma ilk kez katılarak sizlerle milli oluyorum. Düzce için önemli olan bir konuyu bugün gündeme getirmek istiyorum. Düzce’nin en önemli sorunu eğitimdir. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz o kadar iyi olur. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız eğitime yüzde yüz destek vererek “Tek taşla duvar olmaz.” Diyorlar. Düzce sizden şimdi destek bekliyor. Çünkü dertliyiz, derdimiz var. Eğitimi modern hale getirmek için işbirliğine ihtiyacımız var. Takım ruhu ile yapılmayan hiçbir iş başarıya ulaşmaz. Hayırseverler bunu bilir. Bir öğrenci yetiştirmek çok önemlidir. Sanayicler ile birlikte çalışırsak çok güzel şeyler olacaktır. Düzce’nin prefabrik okullardan kurtarılması için destek verirseniz okul problemi çözülecektir. Kaliteli eğitimi yakalamak için 3 tuğladan birinin sizlerin olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
“Okul eksikliğinin giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek sanayicilerden destek isteyen Yılmaz bir anda duygulanınca göz yaşlarını tutamadı. Yılmaz göz yaşları içinde, diğer iller gibi hayırseverlerin bir biriyle yarışmasını istedi.

Yılmaz duygu yüklü konuşmasında, “ Sosyal sorumluluklarınızı yerine getirmenizi istiyorum. Düzce’de okullarına mutlu bir şekilde giden öğrencileri gördükçe sanayicilerimiz de eminim ki benim de bunda bir katkım var diyerek mutlu olacaklardır. Düzce sizden bunu bekliyor. Komşu iller hayırda yarışırken biz niye geri kalalım” şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN