Düzce Valisi Cevdet Atay, gönderilen genelge kapsamında denetimlerine başladı. Kontrollü Sosyal Hayat Dönemi'nde “Sağlık İçin, Hepimiz İçin" sloganıyla Covid-19 tedbirlerine yönelik gerçekleştirilen denetimler hareketliliğin yoğun olduğu şehir merkezindeki Vali Cevdet Atay liderliğindeki denetimler vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Jan.Alb. Sayın Mustafa Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Cengiz Tuncer, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Mülki İdari Amirler ile diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, 112, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Zabıta ekipleriyle birlikte, gerçekleştirildi.

İlk olarak Düzce Merkez esnafını denetleyen Vali Atay, esnafları ve vatandaşları sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları konusunda uyardı. Sabahın erken saatlerinde başlayan denetimlerde lokanta, kafe, restoran ve diğer işyerlerini ziyaret eden Vali Atay, valilik önünde yaptığı basın açıklamasıyla da Düzce'deki duruma değindi.

Düzce’de gördüğü manzara karşısında memnun olduğunu dile getiren Vali Atay, “Bugün yine denetimlerimize devam ediyoruz. Tüm ilimizde arkadaşlarımızla güzel şeyler görüyoruz. Sağ olsun esnaflarımız, vatandaşlarımız maskelerini takıyor. Mesafeye herkes elinden geldiğince dikkat ediyor.” sözleriyle kurallara uydukları için Düzcelilere teşekkür etti.

“ARTIŞLAR OLUYOR AMA ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Koronavirüs salgınında Düzce’nin geldiği son durumu da değerlendiren Atay, “Her ay artışlar oluyor ama inşallah bizim, arkadaşlarımızın gayretiyle vatandaşlarımızın sağduyusuyla hepsinin üstesinden geleceğiz.” sözleriyle vatandaşlara kurallara uymaya devam etme çağrısında bulundu.

HABER: LÜTFULLAH ŞENEL