Özellikle genç ve çocuklara zarar veren her türlü bağımlılığa 'dur' demek amacıyla Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yürütülen mücadele kapsamında bu kez öğretmenlerle bir araya gelindi.

Merkez, ilçe, belde ve köylerde görev yapan öğretmenlere yönelik Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 26 Mart tarihine kadar sürecek seminerlerin ilki bugün başladı. Seminere Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile öğretmenler katıldı.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dilek Akkuş’un öğretmenlere yönelik vereceği seminer ve eğitimler öncesinde konuşan Vali Dağlı, bağımlılığın artık terör kadar önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek bununla topyekun mücadele çalışmalarına hız verildiğini söyledi.

“Onları en yakından sizler görebilirsiniz”
Bağımlılıkla mücadelede öğretmenlere önemli görevler düştüğünü kaydeden Vali Dağlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sizler öğrencilerimize her gün her anlamda dokunan arkadaşlarımızsınız. Bu manada yaptığınız görev çok önemli. Çocuklarımızın bakışlarından neler yaptıklarını, mutluluk veya mutsuzluklarını, gece uykusuz mu kaldı, başka bir işle mi uğraştı, yoksa başka bir alışkanlığa mı meyil ediyor ya da sigara içmeye mi başlamış en yakından görebilecek olanlar sizlersiniz. Ama tehlike de bir o kadar yakınımızda. Tabi hiç kimse bu bize çok uzak diyemez. Buna biz hepimiz açık ve korumasız durumdayız. Bu manada çocuklarımızı nasıl koruyacağımızı bu eğitimlerde de görmüş oluyoruz.

“Bu rolde gerçekten önemli bir misyonun sahibisiniz”
Biz Düzce’de topyekun bir çalışma yapıyoruz dedik. Bu manada Rektör Hocam İlhan Bey de burada. Üniversitemiz bizim için önemli. Üniversitemizle, kamu kurumlarımızla, muhtarlarımız, imamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla beraber çalışıyoruz. Burada öğretmenlerimizin tamamının önemli bir rolü var. Bu rolde gerçekten önemli bir misyonun sahibisiniz. Bunu hep birlikte üstleneceğiz. Aksi takdirde ülkemizin geleceğine halel gelecektir. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği konusunda endişelerle karşı karşıya kalacağız.”

“Cep telefonlarından sadece çocukları değil kendimizi de koruyalım”
Son olarak bu eğitimleri öğretmenlerin tamamının alması gerektiğini kaydeden Dağlı şu ifadelerde bulundu:

“Üniversitemizle yaptığımız taslak çalışmamızda bir öğretmenlerimizin tamamına eğitim aldırmak zorundayız. Bunun başka bir yolu yok. Bütün öğretmenlerimiz bu eğitimi görmüş olsun. Bir tek Akçakoca ilçemizi ayrı yaptık. Diğer ilçelerimizde 6-26 Mart tarihleri arasında bu programlar devam edecek. Sizden istediğimiz, bu programlara katıldığınızda çok dikkatli dinlemeniz. Cep telefonlarından sadece çocukları değil kendimizi de koruyalım. En azından bu toplantı süresi boyunca cep telefonlarıyla hiç haşır neşir olmayalım. Dikkatli bir şekilde istifade edelim.”

Haber: Ö. YILMAZ