Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ni  ziyaret eden Düzce Valisi Ercan Topaca, gerek devlet gerekse esnaf odalarının bürokrasi ile etkin bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

 Ziyaret için gittiği DESOB’da birlik Başkanı Mustafa Kayıkçı ve bağlı oda başkanları tarafından kapıda karşılanan Topaca, Başkan Kayıkçın’nın kısa bir hoş geldin konuşması yapmasının ardından yaptığı konuşmasının ana temasını kamuda ve esnaf odalarında yaşanan kırtasiyecilik olarak belirledi.

Topaca, Bürokrasinin azaltılması için Valilik görevine gelmeden önce de çalışmalar yaptığını, bu görevi üstlenmesinin ardından her şeyi birebir yaşayarak daha iyi algılama şansı bulduğunu ifade etti.

Esnafların bürokrasiden çektiği sıkıntıların da farkında olduğunu söyleyen Topaca, karşılaşılan bürokratik engeller konusunda bilgi verilirse çözüm için çaba göstermenin mümkün olabileceğini dile getirirken, Bürokrasinin masa örtüsü anlamına geldiğini, kelime anlamında olduğu gibi sorunların örtülmesi işlevini gördüğünü de belirtti.

Düzce Valisi Ercan Topaca, bürokratik engellerin azaltılması ile birlikte ülkelerin gayrı safi milli hasılasında yüzde 25’lere varan bir artışın yaşanmasının sağlanabileceğine yönelik uluslar arası bir yaklaşım olduğunu, Türkiye’nin bütçesinin 500 Milyar dolar civarında olduğu düşünülürse bunun önemli bir rakama karşılık geldiğini sözlerine ekledi.