Düzce Merkeze bağlı Derdin Köyü Hamamdağı Mahallesi’nde yapılan köy içi su şebekesi açılışında konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, “Bu kadar vahim bir tablo ile karşılaşacağımı tahmin etmiyordum” ifadelerini kullandı. Vali şahin açılışın ardından yaptığı konuşmasında göreve geldiğinde tek susuz yerin Hamamdağı Mahallesi olduğunu ve buranın suyunun açılışını da bu güne nasip olduğunu vurguladı. Köye geldiğinde bu kadar da vahim bir tablo ile karşılaşacağını tahmin etmediğini dile getiren Vali Şahin, “60 senedir yağmurla biriken suyu içme suyu olarak kullanmak çok vahim bir durum.” Dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“60 senedir bir yerde biriken suyu içme suyu olarak kullanmak gerçekten çok vahim bir durum. Ben buraya gelirken böyle bir tablo ile karşılaşacağımı düşünmemiştim. Bu tesis 7 bin 200 metreden getirilen ve bin 200 metre iç şebekesi olan bir tesis olarak yapıldı. Bu suyun kıymetini buradakiler bilir. Düşünün bir çamaşır ya da bulaşık yıkamak ya da içme suyu bulmak için tasların dolmasını bekliyorsunuz bu gerçekten acı bir tablo. Ben daha çok buradaki köylüler adına sevindim.”

Daha sonra köylere gittiğinde köylü vatandaşların kendisine ne gibi sıkıntılar ilettiği konusundaki sorumuzu yanıtlayan Vali Vasip Şahin, vatandaşların eskisi gibi öyle büyük sorunlarla kendilerine gelmediğini vurguladı. Köylerde daha çok sıcak asvalt ve su problemlerinin olduğunun altını çizen Vali Şahin bu sorunları yavaş yavaş çözdüklerini ifade etti.

Açılışa ayrıca Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, İl Özel idare genel sekreter Yardımcısı Selim Metin ve köylüler katıldı.

Haber; R. BAL