Yıllardır D-100 karayolu üzeri Gümüşpınar Köyü mevkiinde hizmet veren Fiat Simge Otomotiv, artık Kaynaşlı Üçköprü Köyü mevkiinde inşa edilen yeni showroomunda müşterilerini ağırlayacak. İşadamı Şemsi Durdu tarafından yaklaşık 9 milyon TL yatırımla Düzce’ye kazandırılan yeni showroomun, bugün yoğun katılımla açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, başta Düzce Valisi Zülkif Dağlı olmak üzere Milletvekili Fevai Arslan, ilçe belediye başkanları, siyasiler, oda başkanları, sivil toplum örgütü ve dernek yöneticileri, işadamları ile Fiat markasının üst düzey yöneticileri katıldı.

Vali işadamlarına seslendi; “D-100 üzeri estetik bir görünüme kavuşsun”
Vali Zülkif Dağlı açılışta yaptığı konuşmada, D-100 üzerinde bulunan bazı işyerlerinin dış cephelerinin hoş bir görüntü sergilemediğine değindi. Dağlı, şöyle konuştu; “Bizim Düzceli işadamlarından şöyle bir beklentimiz var. Ankara-İstanbul ana artelinde günde binlerce, on binlerce aracın geçtiği böylesine şanslı bir konumdayız. Yalnız, bu ana artel üzerindeki tüm işyerlerinin en az Şemsi beyin yaptığı kadar iyi bir görünüme kavuşmasını canı gönülden temenni ediyoruz. Bu hem imar hem yapılaşma hem de estetik açısından ilimiz için ayrı bir farkındalık oluşturacak. Bunu da işadamlarımızdan bekliyoruz.” Dağlı, yaptığı yatırımdan dolayı İşadamı Şemsi Durdu’yu tebrik ederek konuşmalarını sonlandırdı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır da konuşmasında Şemsi Durdu’ya yatırımından ve cesaretinden dolayı teşekkür etti.
Şirket sahibi Şemsi Durdu, açılış konuşmasına ilginç bir yöntemle başladı. Durdu'nun kürsüden yapması beklenen konuşmasına izleyicilerin arasından başlaması ilgiyi üzerine çekmesine neden oldu. Ticaret hayatına nasıl girdiğini anlatan Durdu, Düzce’ye yaptığı yaklaşık 9 milyon TL’lik yatırım kazandırmanın gururunu yaşadığı belirtti.

Marka temsilcilerinin konuşmalarıyla devam eden açılış töreni kurdele kesiminin ardından bir sürprize sahne oldu. 70’li yılların otomobili Fiat 124 yenilenen yüzüyle Avrupa'dan sonra Türkiye’de ilk kez bugün Düzce’de sergilendi. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken Fiat’ın iddialı yeni Cabrio 124 modeli katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.