Düzce Valisi Zülkif Dağlı, bir dizi ziyaret ve program için Akçakoca'ya gitti. İlçeye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Vali Dağlı, kentin turizmde daha iyi noktalara taşınması amacıyla başlatılan Kentsel Sit Alanı ve Sokak Sağlıklaştırması Projesi ile ilgili düzenlenen toplantıya katıldı. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kurum amirleri ve sokak sağlıklaştırması projesi içerisinde yer alan esnaf sahipleri de katıldı.

"İç ve dış turizm de geri kaldı"

Vali Dağlı, toplantıdaki konuşmasında, Akçakoca'da sokak sağlıklaştırma ve cephe yenilemesine yönelik çalışmaların hızlandırılacağını söyledi. Akçakoca'nın geçmiş zamanlarda önemli bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Vali Dağlı, ancak bazı işlerin ağır işlemesi ile iç ve dış turizm de geri kaldığına dikkat çekti. Dağlı, "Şimdilerde önemli projeleri hizmete sokarak büyük bir atılım yapmaya ve tekrar öne çıkmaya çalışıyor. Bu potansiyeli de var. Tüm kurumlar MARKA desteğiyle güç birliği içerisinde hareket etmeleri neticesinde eski havasını tekrardan yakalayacağını umuyorum." dedi. 

"Parasal yönden sıkıntı yok"

Çalışmaları proje haline getirmenin önemli olduğu üzerinde duran Düzce Valisi Zülkif Dağlı, parasal yönden sıkıntı olmadığını vurgulayarak, "Yeter ki nereden, ne zaman, nasıl istenmesini bilelim." ifadesini kullandı.

Başkan Yemeci de proje hakkında bilgiler vererek, "Şubat ayında 2. etaba başlayacağız. Valilik ve MARKA desteğiyle birinci etapda olduğu gibi 2. etapta da destekleri bekliyoruz. Çok önemsediğimiz bu projenin 3. ve 4. etaplarında AB formlarından yararlanma çalışması yapıyoruz. Bu tarihi mahalle pazarı çalışmalarımızda amiral gemisi olup tarihi ticaret merkezi de amiral gemisinin kaptan köşkü olacak." diye konuştu.

Yemenici, Akçakoca'da devam eden projeler hakkında bilgiler verdikten sonra toplantı sona erdi. Toplantının ardından Vali Dağlı, Başkan Yemenici ile birlikte Kaymakamlık, Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır'ın işyerini ziyaret etti.