Yaşana sel felaketi ardından ilk gün itibari ile saha da bulunan ve çalışmalara yakınen takip edip koordine eden Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı CNN Türk Canlı Yayını’na konuştu.
Merak edilen soruları yanıtlandıran Düze Valisi Dağlı, yürütülen arama ve kurtarma seferberliğinin yanı sıra, bundan sonra hayata geçirilecek olan çalışmaları dile getirdi.

“Ciddi bir hasar var”

Afet sonrası alanda gördüklerini ve değerlendirmelerini paylaşan Dağlı şu ifadeleri kullandı:

“Jandarma Genel Komutanlığı’mıza ait helikopter ile milletvekillerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte, yerinde tespit yapıyoruz. Uğurlu Köyü’müz 300 haneli büyük bir köyümüz. Gerçekten çok ciddi bir hasar var. Havadan keşif yapma imkânı sağlıyoruz. 24 Köyümüz etkilendi. Bu köyümüzde can kaybı olmaması bizim için büyük bir teselli. Esmahanım Köyü’müzde 7 can kaybımız vardı. Onlardan 1 tanesine ulaştık. Diğer 6 kardeşimizi arıyoruz. Uzman ekibimiz çalışmalara devam ediyor. Hava, deniz ve kara unsurlarımızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Tüm teknik cihazlar kullanılmak suretiyle 250 kişilik bu konuda uzman bir ekip aramalara devam ediyor. Bütün temennimiz bunların bir an önce bulunması.”



“En öncelikli konumuz içme suyu”

Afet sonrası yürütülen çalışmalara da değinen Vali Dağlı şunları söyledi:

“Kanalizasyon şebekesinin tamamen çöktüğünü görüyoruz. İçme suyu şebekesini bir an önce yapacağız. En öncelikli konumuz bu. Kanalizasyonun ardından dere ıslahını yapacağız. Tabi bunlara ilaçlama, sağlık hizmeti ve telef olan hayvanların ilaçlanması ve gömülmesi çalışmaları da yapılacak. Devletimiz tüm bunların üzerinde, Sayın Cumhurbaşkanı’mız konuyu çok yakından takip ediyor. İnşallah yaraları en kısa zamanda saracağız. Halkı’mız müsteri olsun.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU