Düzce Valisi Zülkif Dağlı, son bir hafta içerisinde peş peşe gelen polis ve jandarma görevlilerine yönelik mukavemet olaylarına kayıtsız kalmadı. Yazılı bir basın açıklaması yapan Dağlı, hem vatandaşlara hem de polis ve jandarma mensuplarına önemli uyarılarda bulundu.

“Güvenlik güçlerimizin olmadığı toplumda ne adalet ne de huzur olmayacaktır”
Emniyet ve jandarma görevlilerinin halkın can ve mal güvenliğini korumanın yanı sıra vatandaşların hakkını korumak gibi çok önemli görevleri olduğunu kaydeden Vali Dağlı şu ifadelerde bulundu:

“İnsanların rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri, diğer insanlarla sağlıklı iletişim içinde olmaları güvenlik güçlerimize bağlıdır. Kargaşa ve düzensizlikler, toplum hayatını tehdit eden unsurlardır. Bireylerin güven içinde yaşaması için polise daima ihtiyacımız vardır. Polislerimiz zaman zaman yapmış oldukları iş ve sorumlulukları nedeni ile çeşitli tehlikeler ve zorluklarla karşı karşıya kalabilmektedir. Ancak polislerimiz çoğu zaman canlarını hiçe sayarak görevlerini yürütmektedir. Güvenlik güçlerimizin olmadığı toplumda ne adalet ne de huzur olmayacaktır.”

“Kamu görevlisinin görevini engellemeye çalışmak suçtur”
Görevleri esnasında polis ve vatandaşların arasında hoş olmayan davranışların yaşandığını belirten Dağlı şu uyarılarda bulundu:

“Kamu görevlisinin görevini engellemeye çalışmak suçtur. Bu itibarla polislerimizi görevlerini yürütürken daha hassas olmaya, vatandaşlarımızı da özveri ile gece gündüz demeden ilimiz huzuru için çalışan görevleri başındaki güvenlik güçlerimize karşı yardımcı ve daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Devlet vatandaşı için vardır. Ayrıca sorunların ancak işbirliği içerisinde çözümleneceği de unutulmamalıdır. Tüm konularda olduğu gibi bu konuda da Valiliğimizce gerekli tedbirler alınmaktadır.”

Haber: Ö. YILMAZ