İlimizde göreve başladığı günden bu yana uyuşturucu ile mücadelede önemli adımlar atılmasında önderlik görevi üstlenen Düzce Valisi Zülkif Dağlı bu kez imam ve müezzinlerle bir araya geldi.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Müftüsü Selami Emen, kurum müdürleri, ilçe müftüleri, merkez ve köylerde görevli imam ve müezzinler katıldı.

Toplantı Aziziye Camii müezzini Ömer Meydan’ın Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

“Toplumun yaşadığı dejenerasyona yetişmek için hızlı olmamız gerekiyor”
Toplantıda yaptığı konuşmasında, toplantının ana unsurunun gençler olduğuna dikkat çeken Vali Dağlı, bağımlılıkla mücadele konusunda imam ve müezzinlere önemli görevler düştüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Burada yaptığınız çalışma gerçekten çok önemli ve kayda değer. İmam dediğimiz zaman, öncü, önder, önde gelen ve örnek olan manasında. Bu manada çok önemli bir misyonu kendinize edindiğinizi gördük. Bu manada görevimiz her yerde. Sadece caminin içerisinde ezanın müezzin vasıtasıyla okunup, namazı kıldırdıktan sonra görevimiz bitmiyor. Asıl görevimiz, görev alanımız neresiyse ilgili mahalle, köy hatta bulunduğumuz her yerde bu örnek çalışmalarımızı azami düzeyde devam ettirmek durumundayız. Bakıldığında gıpta edilen örnek kişiler olmak durumundayız. Kaldı ki biz arkadaşlarımızın çocuğunda ben bunu görüyorum. Müftü hocamla yaptığımız değerlendirmelerde imamlarımızın kendilerini geliştirmekte olduklarını ve gerekli çalışmaları yaptıklarını biliyoruz. Düzce’de de bu imam hatip, hafızlık geleneğini perçinlemeye çalışıyoruz. Ancak baktığımızda toplum maalesef dejenerasyon bizden daha süratle hareket ediyor. Bu manada yerimizde durursak ve çalışmalarımızı hızlandıramazsak toplumdaki dejenerasyonu düzeltmeye yetişemeyeceğiz.”

“Göreviniz yalnızca cami içinde değil”
Ülkedeki iki tehlikeden birinin terör diğerinin uyuşturucu olduğunu vurgulayan Dağlı, imam ve müezzinlere şu uyarılarda bulundu:

Görevimiz caminin içinde değil, dışında da devam edeceğiz. Bakacağız bize köy yardım edecek kimler var. Muhtar varsa onunla bir sinerji, bir işbirliği oluşturmamız lazım. Eğer köyümüzde okul müdürü öğretmen varsa birlikte çalışacağız. Yanı köydeki imam, öğretmen, muhtar, müezzin, cami dernekleri ile çalışmalarımıza başlayacağız. Baktık ki mekanda sıkıntı var. Burada kullanılmayan bir ilkokul varsa, bir odasına okuma salonu, bir odasına spor salonu, bir odasında kızlarımıza Kuran Kursu faaliyetimizi yapacağız. Ama bu faaliyetleri hep birlikte yanımıza geldiğinizde size bu desteği vermeye hazırız.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan okuma-yazma seferberliği alanında toplantıya katılanlardan destek istedi.

Haber: Ö. YILMAZ