Düzce Valiliği öncülüğünde başlatılan Roman vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmeyi hedefleyen koordinasyon toplantıları devam ediyor. Her ay düzenlenen toplantının adresi bugün Çamköy TOKİ oldu.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısına İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Zeki Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de katıldı.

“Birkaç Roman vatandaşımızı Umre’ye göndermek istiyoruz”
Toplantıya gösterilen ilgiye duyduğu memnuniyeti dile getiren Dağlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mesleki anlamda neler yaptı, önceki aylarda neler planladık, hangilerini aştık, hangilerini aşmadık bunları değerlendireceğiz. Ayrıca Roman vatandaşlarımızdan en az birkaç tanesini Umre’ye gönderilmesi ile ilgili bir düşüncemiz vardı. İnşallah bunu da bugün açıklamış olacağız. Bu bir başlangıç olacak. Ardından daha fazla sayıda vatandaşımızı Umre’ye uğurlayacağız. Buradaki kalanlar için de dualar edecekler.”

“Amacımız, onların da diğer vatandaşlarla aynı standartlarda yaşaması”
Amaçlarının Roman vatandaşların durumlarını her açıdan iyileştirmek olduğunu kaydeden Dağlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amacımız buradaki Roman vatandaşlarımızın durumunun her açıdan iyileştirilmesi, çocuklarının okula kazandırılması ama en önemlisi meslek kazandırılması ve diğer vatandaşlarımız nasıl yaşıyor ise onların da aynı standartlarda yaşaması. Tüm kurumlarımız ile buradayız. Ancak en az bunlar kadar önemli olan yereldeki vatandaşlarımızın ilgi duyması bizi çok memnun etti. Neler yapabiliriz diye hepsi buradalar. Hepsine teşekkür ediyorum. İlimizde yaşayan Roman vatandaşlarımızın durumlarını iyileştireceğiz inşallah.”

Haber: Ö. YILMAZ