DAHA 1 YIL DOLMADAN ATANDI

Düzce'de sık yapılan bürokrat değişiklikleri eleştirilirken bu kez daha 1 yılı dolmadan bir Vali Düzce'den merkeze atandı. 11.5 aylık görev süresinin ardından valiler kararnamesi ile ataması yapılan Vali Adnan Yılmaz, Düzce'de en kısa görev yapan valilerden biri oldu. Ortamalama 2-3 yıl gibi kısa sürelerde valilerin ilden ayrılmasına alışkın olunan Düzce'de bu kez 1 yıl bile beklenmedi.
İlk yılın Düzce'yi tanımakla geçmesi nedeniyle valiler için en verimli dönemin 2. yıldan sonra başlayacağı görüşünden hareketle henüz yeni il olmuş Düzce'ye 14 yılda 8. vali geliyor. Düzce'nin yeni valisi İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da son 4 vali gibi ilk valilik deneyimini Düzce'de yaşayacak. İl olduğundan bu yana atanan bürokratların bir çoğunun stajyerlikten sonra ilk Düzce'de göreve başlaması Düzce'nin "Stajyer il" olarak anılmasına neden olurken, tam tecrübe kazandıktan sonra ilden ayrılmaları ise eleştirileri beraberinde getiriyor.

VALİLERİN GÖREV KARNESİ

1999 yılında vilayet olan Düzce ilinin ilk Valisi Fikret Güven Anavatan Partisi’nden Samsun Milletvekilliğine aday olduğu için Valilikten istifa edip Düzce’den ayrılmış ve seçimleri kaybettikten sonra merkez valiliğine dönmüştü. Güven’den boşalan Düzce Valiliği görevine merkez valilerinden Cengiz Bulut atanmış ve emekliliği geldiği için Düzce Valiliği’nden ayrılmıştı.
Düzce’nin üçüncü Valisi ise Halil Nimetoğlu oldu. Nimetoğlu görev yaptığı süre içinde halkla olan samimi diyalogları ile dikkat çekmişti, o da merkeze alındı. Nimetoğlu daha sonra CHP’den Düzce milletvekilliği adaylığı için istifa etmişti. Nimetoğlu'nun ardından Düzce iline 4. vali olarak Ercan Topaca atandı. Topaca disiplinli çalışmasıyla ön plana çıkmasına rağmen kısa sürede Düzce Valiliği görevinden alınıp Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevine başladı (Daha sonra Kocaeli’ye vali olarak atandı). Topaca’nın yerine Bülent Kılınç, Düzce’nin 5. valisi olarak göreve başladı. Kılınç, yaklaşık 2.5 yıllık görev süresinin ardından ani bir kararla merkez valiliğine alındı ve yerine Düzce eski vali yardımcılarından Vasip Şahin 6. vali olarak atandı. Şahin de 2 yıllık görev süresinin ardından Malatya Valiliği'ne atanınca yerine İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz atandı. Yılmaz'ın da 11.5 aylık görev süresinin ardından merkeze atanması ile yerine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Düzce'nin 8. valisi olarak atandı.

14 YILDA 8. VALİ

Öte yandan Düzce’de görev yapan 7 validen biri milletvekilliği için görevden ayrıldı, bir tanesi emekli oldu, bir tanesi valilikten genel müdürlük görevine gitti, bir tanesi başka ile atandı, üç tanesi ise merkeze alındı. 14 yılda 7 valinin değiştiği Düzce şimdi 8. valisi Ali İhsan Su'nun göreve başlamasını bekliyor. 


Haber: C. ÜSTÜNER