4 yıldır prefabrik binada eğitim gören özel öğrenciler için büyük adım... Bugün temeli atılan Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tamamlandığında öğrenciler artık sağlıklı fiziki şartlarda eğitim görecek. Törendeki konuşmasında bu duruma parmak basan Vali Zülkif Dağlı, bu projenin Düzce için büyük önem teşkil ettiği üzerinde durdu.

HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARINI BEKLİYORUZ”

İlk temel atma törenine katılarak protokoldeki yerini alan yeni Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise yeni okullara ihtiyaç olduğunu ve hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Sayın bakanım, bu Düzce için çok önemli bir projeydi. 4 yıldır bu öğrencilerimiz prefabrik bir binada valiliğe yakın bir yerde eğitim-öğretim görüyorlardı. Geçen yıl 16 Eylül'de valiliğim ve hayırseverimiz arasında yapılan bu protokolle bununla ilgili çocuklarımızı bu durumdan kurtarmak için bir adım atıldı. Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve dernek yöneticilerimiz çok büyük rol oynadılar. Hepsine müteşekkiriz. Bu okulda 377 öğrencimiz 4 yıldır eğitim görüyordu ancak 1350 civarı özel eğitime muhtaç çocuğumuz var ve 3-4 tane daha okula ihtiyacımız var. Bu konuda hayırseverlerimizi bekliyoruz. Böyle bir niyeti olanlar bizimle gelip görüşsünler yeni protokoller yapalım.”

EĞİTİMİN ÜZERİNDE DURMAK; İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK GEREK”

Vali Dağlı eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: “Eğitim öğretimde Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Ancak sınıf başına düşen öğrenci mevcudumuz 20 civarı olmasına rağmen özellikle Düzce il merkezimizde 8 tane okulumuzda hala 2’li öğretim devam ediyor. Düzce il merkezimizde de yeni okullara ihtiyacımız var. Bununla ilgili de acilen yeni adımlar atıp bunları yerine getirmek için sayın bakanımızın desteğiyle de canla başla uğraşacağız. Biz genelde öğretim üzerinde duruyoruz. Eğitim üzerinde de daha fazla durmamız gerekir. İyi okulları kazanan öğrenciler olmalı. Ama iyi insanlar da yetiştirilmeli. İyi insan yetiştirmek için de iyi eğitim ve iyi projeler yapılmalı. Burada özel eğitim alanında milli eğitim müdürlüğümüze ve valiliğimiz proje ofisine de bir çağrıda bulunmak istiyorum.”

YURTLARA İHTİYACIMIZ VAR

Dağlı bir çağrıda da bulundu: “Özellikle özel eğitimle ilgili olmak üzere AB Bakanlığı’mıza sayın bakanımızın başında olduğu Sanayi Bakanlığımıza ve diğer yardım kuruluşlarına projeler hazırlamak için şimdiden çağrı yapmak istiyorum. Biz ne kadar ulusal ve uluslararası proje yaparsak ilimize o derece kaynak getirmemiz mümkün olacaktır. Şimdiden bununla ilgili çalışmalar yapmaya başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Sayın bakanım yoğun işlerinizi bırakıp bizimle birlikte olduğunuz için müteşekkiriz. Değerli hayırsever Hidayet Türkseven büyüğümüz sizin de Allah hayrınızı kabul etsin. İnşallah diğerlerini de diğer hayırseverlerimizden bekliyoruz. Düzce Üniversitesi’ne bir cami projemiz var. Bunu en kısa zamanda ayağa kaldırmamız gerekiyor. Ayrıca yurtlara ihtiyacımız var. Bununla ilgili de çalışmalar yapacağız.”