Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Düzce Valisi Ali Fidan yayınladığı veda mesajında 09.Mart. 2015 tarihinde başladığı görev süresinde meslek hayatının en güzel günlerini geçirdiğini belirterek, 26. Ağustos. 2016 tarihine Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığına atanması dolayısıyla ayrıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:”17 ayı aşkın bir süredir büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Düzce Valiliği görevimde, “Halka Hizmet Hakka Hizmettir” şiarıyla, çözüm odaklı, adalet, hoşgörü, eşitlik, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalarak Düzce’ye ve Düzceli hemşehrilerime en güzel şekilde hizmet etmenin çaba ve gayreti içerisinde oldum.  Kamu hizmetlerinin vatandaşa etkin ve verimli sunulması amacıyla çalışma arkadaşlarımla birlikte uyumlu ve özverili bir biçimde, ekip ruhu içinde ve mesai mefhumu gözetmeden çalışmanın gayreti içerisinde olduk. İlimizin; başta eğitim, sağlık, turizm, spor, altyapı, çevre ve güvenlik olmak üzere her alanda daha iyi bir noktaya gelmesi hususunda önemli mesafeler kat ettik.”

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ OLDUK

Görev süresi içinde toplumun her kesimiyle iletişim halinde bulunmaya özen gösterdiğini kaydeden Fidan, şöyle devam etti; “Devletimizin gülen yüzü, şefkat eli olmaya azami gayret gösterdim. Hem bayramlarımızın coşkusunu, hem şehitlerimizin acısını siz değerli Düzcelilerle birlikte paylaştık.
Bu vesileyle şahsıma Düzce’mize Vali olarak hizmet etme imkânını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere, Saygıdeğer Bakanlarımıza ve tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.
Düzce’de görev yaptığım süre içerisinde birlikte çalıştığım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye, milletvekillerimize, yargı mensuplarımıza, Üniversitemize, vali yardımcısı ve kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızın amir ve her düzeydeki personeline, güvenlik güçlerimize, meslek odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi parti teşkilatlarımıza, muhtarlarımıza, basın mensuplarımıza ve tüm Düzceli hemşehrilerime çalışmaları ve destekleri için yürekten teşekkür ediyorum.”
 

HAKKINIZI HELAL EDİN

“Güzel vatanımızın ‘Yükselen Yıldızı’ Düzce’de Vali olarak görev yapmanın mutluluğunu, sevincini ve gururunu ailemle birlikte her zaman şerefle taşıyacağız.” Diyen Fidan, “Düzce’yi ve Düzcelileri hiçbir zaman unutmayacağız. Giderken aklımızda ve kalbimizde unutulmaz anılar götürüyoruz. Bu duygularla, tüm Düzce’li hemşehrilerime arz-ı veda ederken, herkesten hakkını helal etmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haber; E. TAYHAN