Yıllardır sınavlardan alınan kötü sonuçlar nedeniyle eğitim konusuna ağırlık verilen Düzce'de hala istenilen başarının elde edilemediği YGS sonuçlarıyla bir kez ortaya çıktı. Düzce'de eğitimin kalitesini arttırmakta kararlı olan Vali Adnan Yılmaz, bunun için fiziki şartların da oluşması gerektiğini vurguladı ve ekledi: “Ben artık büyükşehirlerle yarışmak istiyorum”

Fiziki şartlar da önemli

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 2012 yılında 30 olan derslik sayısının 2013 yılında 430’a çıktığını ve prefabrik yapılardan kurtulmak için gece gündüz çalıştığını belirtti. Düzce’nin eğitim kalitesinin artmasında fiziki şartların da önemli olduğunu belirten Vali Yılmaz, her Düzcelinin de aynı şekilde katkı sağlamasını istediğini söyledi. Düzce Üniversitesi içindeki kredi yurtlar kurumunun durumunun iyi olduğunu ancak Soğancı mevkiindeki yurdun artık yıkılarak yenisinin yapılması gerektiğini vurgulayan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, “Bize 10 dönüm arazi yeterli. Kızılay Başkanı yer gösterilmesi halinde yurt yapacağının taahhüdünü verdi. Düzceliler'den artık taşın altına elini sokmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“1000 TL ben vereceğim”

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, öğrencilerin yurt sorununun ortadan kalkması için kendisinin de 1000 TL katkıda bulunacağını belirterek, “Eminim ki Düzceliler bize yer gösterecektir. Onlarla makul bir fiyatta anlaşarak Düzce’de eğitimin kalitesini yükselteceğiz. Ben artık bunlarla yarışmak istiyorum. Büyükşehirlerle yarışmak istiyorum” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER