Sevgi, saygı ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışmanın yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin, sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali ali Fidan, mesajında bayramınlasın önemine vurgu yaptı. 

Fidan, “Toplumsal hayatımızda mümtaz bir yere sahip olan bayramlar; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevgi ve hoşgörü ikliminde dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı, barış, kucaklaşma yardımlaşma duygularının yaşandığı milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği önemli günlerdir. Bu müstesna günlerde, milletçe birbirimizin yaralarını saralım,  sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Başta aile büyüklerimiz ve yakınlarımız olmak üzere, ihtiyaç sahiplerini, kimsesizleri, öksüz ve yetim çocukları, yaşlı ve hastaları, şehit yakınlarını ve gazilerimizi ziyaret ederek ilgi ve şefkatimizi hissettirelim.”dedi.

TERÖRÜ KINADI

Son dönemde; ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü,  huzurumuzu ve kardeşliğimizi hedef alan yerli ve yabancı şer odaklarının saldırılarının yoğunluk kazandığını hatırlatan Fidan, “Bu güzel bayram günlerini birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşliğimizi pekiştirmek için fırsata dönüştürelim. Terör örgütlerinin hain ve kahpe saldırılarını bir kez daha kınıyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”dedi.

KURALLARA UYALIM

Vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için, başta güvenlik, trafik, sağlık ve gıda kontrol hizmetleri olmak üzere gerekli her türlü tedbir alındığına dikkat çeken Vali Fidan, “ Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olup kurallara uymaları hususunu da tekraren hatırlatmak istiyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, değerli halkımızın ve tüm mesai arkadaşlarımın Kurban Bayramını en içten duygularla kutluyor, bayramın İlimize,  Ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa huzur ve selamet getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.