Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC)Yönetim Kurulu Üyeleri, Düzce'nin 10. Valisi Mustafa Taşkesen tarafından makamda ağırlandı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve yönetim kurulu üyeleriyle samimi bir ortamda görüşen Vali Taşkesen, görüş ve düşüncelerini gazetecilerle paylaştı.

Halkın derdiyle dertlenmek, sevinciyle bayram etmek...!

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan'ın, “Bir ilin veya bir ülkenin gelişip büyümesinde bürokratlarla gazetecilerin iyi ilişkiler, iyi diyaloglar içinde olmasının önemi büyük. Gelişme ve büyüme bir anlamda bu iyi ilişkilere bağlıdır. Daha önce görev yaptığınız illerde sarfettiğiniz ferformans ve başarı grafiği bizi Düzceliler ve Düzceli Gazeteciler olarak umutlandırmıştır.” diyerek başladığı sözün ardından Vali Mustafa Taşkesen, “Halkın iştirak etmediği hiçbir teşebbüs muvaffak olamaz, başarılı olamaz” diyerek başladığı sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Diğer vilayetlerde olduğu gibi burada da hizmet anlayışım Bunu biraz açarsak, halkın derdiyle dertlenen, sevinciyle de bayram eden bir idareci zihniyetim var. Halkın da kendini ifade etmekteki en önemli aracı medyadır. Medya gücünü halktan alır ve kendinden menkul gücü yoktur. Biz medyayla ve ilimizin sorunlarıyla ilgili köprü oluşunu, medyanın bize getirdiği konularla ilgili duyarlı olacağımızı şimdiden deklare ediyorum. Ziyaretinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı hizmetlerde buluşmak dileğiyle hoşçakalın diyorum.”

Gazetecileri tanımaya çalıştı

Gazetecilerle bire bir ilgilenen ve onları daha iyi tanımaya çalışan Vali Taşkesen, etnik yapılara karşı ilgisi olduğunu ve çeşitliliğe verdiği önemi de vurguladı. Birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının insanların birbirlerini daha tanımasından geçtiğini hatırlatan Vali Taşkesen, medya ve bürokrat dayanışmasının önemini teyit eden tespitlerde bulundu. Sıcak bir ortamda gerçekleşen vali-gazeteciler buluşması toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.