Vali Ali İhsan Su, beraberinde Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'la birlikte inşaatı devam eden bazı okulları incelemesi esnasında iki okulun giriş kısmında ancak araçların geçebileceği derecede yoğun bir su engeliyle karşılaşılmış ve araçlar dahi bir anlık suyu geçmekte tereddüt yaşamışlardı.


Arazisi Memursen tarafından bağışlanan Mehmet Akif İnan İmam-Hatip Ortaokulu ile , Yavuz Selim Ticaret Meslek Lisesinin giriş kısmında bir gün önce araçların dahi zorla geçtiği yoğun bir su engeliyle karşılaşılmıştı.


Vali Su bu yolu kaplayan suyun aşılması için Belediye Başkanını aramış ve yolun sudan temizleneceğini ifade etmişti..


Bir gün sonra yaklaşık 12 saat sonra aynı mekanları sizler için görüntüledik. Bir gün önce diz boyu olan su kaldırılmış yolda su engeli kalkmıştı..


Bir gün sonra sudan temizlenen yolu görünce herkes gibi bizlerde "her inşaatın yolunun temizlenmesi için ilin Valisini mi inşaatları denetlemesi gerekiyor" sorusunu gündeme getirdi.


Şu anda okulların inşaatında bir sıkıntı göze çarpmıyor. Dünden kalan yolun da sudan arındırılması "yolun suyla kapanması halinde valinin bekleneceği" sorusunu da akla getirmiyor değil.

 

Şimdi herkes yağmur yağmadan sular taşmadan bu okul yollarının ulaşılabilir bir hale getirilmesini bekliyor.

 

HABER: E. TAYHAN