10-16 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ilki yapılacak olan ‘Düzce Tanıtım Günleri’ için Düzce Valisi Ali Fidan, projeye dair tüm yönleri Öncü TV mikrofonu aracılığıyla Düzce’de yaşayan vatandaşlarla paylaştı.

Hedef: “Doğru fotoğrafı yansıtmaktır”

Büyük bir gayretle üzerinde çalışılan proje hakkındaki düşüncelerini ve yapılacakları paylaşan Vali Ali Fidan, Düzce’ye katma değer sağlanmasının hedeflendiği projede, Düzce’nin bir bütün olarak tanıtılacağını belirtti. Düzce’ye ilişkin düşüncelerini ifade ederek sözlerine başlayan Vali Ali Fidan, ilin sahip olduğu özellikleri doğru yansıtmanın önemli olduğunu vurguladı. Fidan, “Düzce Ankara ve İstanbul arasında ana ulaşım hatları üzerinde olması nedeniyle bilinirliği isim anlamında yüksek bir ilimizdir. Düzce daha çok transit geçilen bir il. Hedefimiz, doğru fotoğrafı yansıtmaktır. Düzce’yi tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle, sanayi ve tarımdaki ürünleriyle, üniversitesiyle, sporuyla, sanatıyla doğru temalarla güzel bir şekilde tanıtmamız gerekiyor. ”dedi.

“Düzce, barışçıl bir şehir”

Düzce’deki farklı kültürlerin varlığına dikkat çeken Fidan, bu özelliği anlatmanın önemine değindi. “Düzce farklı kültürleri bir arada yaşatan barışçıl bir şehirdir. Düzce’nin bu yönünün üzerine giderek vurgulamamız gerekiyor. Buradaki farklı kültürleri Ankara’da muhataplarına anlatabilmemiz önemli olacak.Düzce’deki farklı kültürlerin varlığını nasıl daha iyi bir konsept içerisinde daha iyi anlatabileceksek imkanlar ölçüsünde yer vermeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

“Ankara’da tanıtım için çalışmalar yapılacak”

Fidan Düzce’yi hangi yönleriyle nasıl tanıtacaklarına dair konunun içeriği hakkında açıklamalar yaptı. “Düzce, tarihi yönü, turizm imkanları ve potansiyelini gündeme getireceğiz. Orijinal kıyafetler, ürünler, yemekler, özellikle Düzce’de üretilip başka bir yerde olmayan yemekleri ortaya koyacak bir şekilde doğru bir fotoğrafla tanıtmak arzusundayız. Profesyonel bir firmanın katkısını alacağız. İlgili tüm kurum, oda ve birimlerin katkı vermesi önem taşıyor.MARKA tarafından yapılan Düzce Tanıtım Filmi henüz tamamlanmadı. Tamamlanırsa kullanabiliriz. Belediyeler, kaymakamlıklar ve yerel medya tarafından çekilen Düzce’ye ait görsel materyalleri de tanıtımda yer verebiliriz. Tanıtım için planlamamızı yaptık. Buna yönelik Ankara’da billboardlarda ve internet medyasında görsel içerikli tanıtımlara yönelik çalışmalar olacak.”

“Ürünler ticari olarak sunulacak”

Tanıtımın bir başka boyutu da olacağını aktaran Vali Ali Fidan,şunları söyledi: “Düzce’de öne çıkan satılabilecek ürünler tanıtım günlerinde oraya gelecek misafirlere ticari olarak da sunulabilecek. Böylece Düzce’deki esnafımız ticari anlamda kapasite sağlanacak. İli bir bütün olarak göreceğiz ama her bir ilçemizin orada standı olacak. Kaymakamlık ve belediye başkanlarının ortak stantları olacak. Stantlarda ilçeye özgü ürünler orada olacak.”

Haber:Y.SEVER