“Şehir Planlaması Eğitimi” bir süredir Düzce'de bulunan Moğolistan Heyeti için Düzce Belediyesi tarafından Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde akşam yemeği verildi. Yemeğe Vali Ali Fidan da katıldı. Vali Fidan burada yaptığı konuşmada; “Moğolistan’dan kıymetli misafirlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendilerine tekrardan hoş geldiniz diyoruz. İnşallah ülkemizde Düzce’mizde kaldıkları sürece verimli çalışmalar olmuştur. Buradaki çalışmaları özellikle belediyemiz ile yaptığı çalışmalar Moğolistan’a döndüklerinde kendilerine yardımcı olacaktır. Özellikle bu tür projeler bu tür ziyaretler Moğolistan ile ülkemizin hem ülkeler arasında hem de şehirlerarasındaki ilişkilerin gelişmelerine katkı sağlıyor. Olumlu bir yönü var Özellikle 1990lı yıllardan sonra Türkiye ile Moğolistan arasında ilişkiler önemli miktarda artış gösterdi. Güzel ilişkiler oluştu, gelişti. İnşallah bu tür çalışmalarla bu tür ziyaretlerle iller arasında hem de ülkemizle Moğolistan arasındaki hem ticari hem sosyal hem kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ben bu ziyaretten duyduğum memnuniyeti tekrar ediyorum hoş geldiniz diyorum.” ifadelerinde bulundu.
 
Yatırım imkanları açısından bir fırsat
Başkan Mehmet Keleş ise, ‘Şehir Planlama Eğitimi’ için Düzce’ye gelen Moğolistan heyetini ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti ve ‘Moğolistan Düzce’nin kardeş şehri Sainshand’ın bulunduğu ülkedir. Heyetin şehir planlaması açısından şehrimize gelmesini çok önemsiyoruz. Ülkeler ve kentler arasında proje paylaşımları ikili ilişkiler ve yatırım imkanları açısından bir fırsattır’ dedi.   
 
Vali Ali Fidan heyette bulunan Sainshand Vali Yardımcısına tablo hediye etti. Sainshand Vali Yardımcısı da Vali Ali Fidan’a bir tablo takdim etti. Karşılıklı yöresel hediye takdimleri sonrası toplu fotoğraf çektirildi.

Haber:C.ÜSTÜNER